#КОЙ плаща на Корнелия по 300 бона на месец, за да е „опозиция“ на ГЕРБ? Нинова кляка на Слави за правителство на подмяната

5 4 396

#КОЙ плаща на Корнелия по 300 бона на месец, за да е „опозиция“ на ГЕРБ? Източник на Narod.bg от парламента твърди, че лидерът на БСП ще клекне на Слави Трифонов, за да ни пробутат правителство на подмяната, вместо на така чаканата промяна.

Причината – според парламентарната клюка Корнелия прибира под масата 300 000 лева всеки месец, по 10 бона на ден, за да играе „правилно” ролята си на опозиция на ГЕРБ, като парите идват от същото място, откъдето идва финансирането и политиките на „Има такъв народ“ – сараите на Ахмед Доган, с когото мутрата Бойко Борисов от години в задкулисно съдружие в името на ограбването и пълненето на чекмеджета и офшорни сметки.

Корнелия днес получи третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента Румен Радев. По този повод „Бойко в пола“, както наричат Нинова, се зарече, че до другия петък БСП ще излъчи премиер и министри, които, обаче, трябва да минат одобрението на Слави Трифонов.

„Ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще поканим „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ на разговори. Искаме това решение да бъде взето заедно.

Търсим консенсус по тези въпроси. Всичко ще се случи публично, пред вас, целият народ да знае какви преговори водим.

По отношение на политики ще предложим да стъпим на политическата декларация, която постигнахме при първия кръг от преговори. Тя беше един добър документ, в който участвахме и четирите партии“, каза за пред камерите Корнелия Нинова.

Реклама

Правителство с мандата на БСП обаче няма как да получи одобрението на Христо Иванов и много трудно би заслужило доверие от Мая Манолова.

От ДБ неколкократно са заявявали, че няма да участват в коалиция с „партиите на статуквото“ ГЕРБ, ДПС и БСП, а от ИТН настояват, че ще останат в опозиция.

Нинова пък твърди, че БСП ще покани за преговори ИТН, с които до момента са постигнали „най-голяма степен на съгласие“ при първия кръг на преговорите, когато те бяха мандатоносители.

През последния месец беше спомената и идеята БСП да предложи министри от настоящия служебен кабинет на Стефан Янев да останат в редовно правителство.

Тази идея обаче се смята за прекалено „екзотична“ от специалисти по конституционно право, макар и да би получила подкрепа от огромен брой избиратели от целия политически спектър, дори от гербопитеци.

На въпрос дали това остава като възможност Нинова отговори, че „всичко е възможно“ и зависи от разговорите с бъдещите разговори с останалите партии и президента.

5 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  Преди да се състави и гласува правителство трябва да се даде ОТГОВОР поне на следните ВЪПРОСИ:КОЯ е Мата Хари? КЪДЕ е НОЩНОТО ШКАФЧЕ? ЧИЙ е гласа от ЗАПИСИТЕ? КАКВИ са новините ИСТИНАТА за Барселона? Това като за НАЧАЛО, и за да Ви ПОВЯРВАМЕ „другари-господа“ ще е достатъчно!!!

 2. Тома неверни казва

  НЕ МОЖЕФ ДА ВИДАМ КОЙ Е АФТОРА НА ТОЯ „бисер“

 3. Тома Неверни казва

  P.S.
  Според подобна парламентарна клюка тоя НЕЗНАЕН афтор е гушнал 500,000 зелени за тоя ПАСКВИЛ, ти да видиш!!!

 4. Николай казва

  Всички са едно цяло. Миризливи г.. на. Който разбрал, разбрал…

 5. Биков лайномет казва

  С тази новина отрязахте гората на Сахара ,дори на върлите противници на БСП ще им умре конят от запек…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.