ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ в Narod.bg: Трима политици лъсват в „Магнитски“ за връзки с Васил Божков (ВИЖТЕ КОИ)

1 8 774

Трима политици изтичат в канала с лъсването им в обновения списък по глобалния закон срещу корупцията „Магнитски“, научи ексклузивно Narod.bg от свои източници по върховете на властта.

Според информацията тримата протестни лидери Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян ще бъдат ударени заради връзки с хазартния бос Васил Божков.

АРГУМЕНТИТЕ

Причина за вкарването им в унизителния списък, което ще нанесе съкрушителен удар оп репутацията на протестните лидери е информацията, че през годините Мая Манолова е имала обща фирма с милиардера-беглец.

Преди официално да бъде публикувана обновената версия на „Магнитски“, не можем да кажем коя е конкретната фирма, признаха източниците ни.

Адвокат Николай Хаджигенов пък е бил юрисконсулт в дружество на Черепа, което не е убягнало на разследващите от Министерството на финансите на САЩ, което налага наказанията.

Първоначално по „Магнитски“ бяха ударени бизнесменът Васил Божков, бившият депутат от ДПС – Делян Пеевски и Илко Желязков, бивш заместник шеф на Държавната агенция за технически операции (ДАТО).

Реклама

В писмото, с което бе съобщена новината, се посочва, че въпросните лица и дружества, свързани с тях, са санкционирани съгласно Указ 13-818, който допълва и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят.

Санкциите са наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на САЩ.

По тази линия се очаква да бъде санкциониран и журналистът Арман Бабикян, който преди време е бил пиар във фирма на Черепа. Проблемът тук е, че Бабикян и Черепа са работили заедно преди доста години, затова не е сигурно как това ще се отрази върху времевата рамка на „Магнитски“.

Междувременно „виновникът“ за обвързването на Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Бабикян със световната корупция – олигархът Васил Божков, продължава да роптае срещу санкциите, наложени от САЩ върху неговите фирми и партията му.

„Българско лято е в списъците на американската администрация, ДПС не е. Аз съм в списъците, Бойко Борисов – не. САЩ пазят статуквото. Искат наведени политици, изпълняващи техните заповеди. Ние сме българи и ще защитаваме българските интереси“, убеден е Черепа.

Мнението си срещу Вашингтон той заяви наскоро във фейсбук, където не спира да сочи с пръст щатското решение.

Божков напомни на симпатизантите си опорката, че законът „Магнитски” не важал на територията на ЕС.

„Законът “Магнитски” е създаден да защитава такива като мен, а не да ги репресира“, ядосва се Васил Божков.

1 Коментар
 1. Пожелател казва

  Я, стига бееее…
  А пък аз, като бях малък… счупих десет яйца в кошницата на баба….
  Смешник е авторът на тази нелепа “ статия“…!!!
  Въртоглави спамаджии…!
  Засрамете се, бе ….
  Стига близахте яйцата на бабуина…!
  И тука ли ви пробиха, беее…?!?!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.