Бандити в Narod.bg: Финансистът на ГЕРБ Стоян Мавродиев пръсна €5 млн. за палат в Дубай, стана съсед на Чочо Несебърския

5 10 966

Най-скъпо платеният чиновник в територията България – Стоян Мавродиев, който папкаше по 36 000 лева на месец като изпълнителен директор на ББР, си е купил палат в Дубай, научи ексклузивно Narod.bg от свой човек по върховете на МВР.

Финансистът на Брендо и ГЕРБ, както е познат бившият шеф на Българската банка за развитие, опоскана от него по време на хунтата на Баце, е придобил луксозен имот в емирството на стойност 5 милиона евро. Естествено, като обигран в аферите, гербопитекът е записал палата като собственост на офшорна компания, за да избегне неудобни въпроси за произхода на средствата, с които е закупен.

Още по-любопитното е, че къщата на афериста и един от основателите на ГЕРБ, е съседна на друг известен наш сенчест бизнесмен – Чочо Несебърския. Чавдар Александров, който също е от обкръжението на сикаджията Бойко Борисов, е спряган като един от най-богатите по морето.

Поради конфликти с босове от подземния свят хотелът му в Банско бе взривяван няколко пъти, а друг негов обект в Несебър – „само“ веднъж стана обект на бомбена атака.

Реклама

Сега Чочо и Стоян Мавродиев са съседи в Дубай, където от миналия януари се укрива и Васил Божков. На финансиста, предоставял услуги на подземния бос от световна величина Евелин Банев, няма да му е лесно в емирството заради зависимостите си от Баце и хунтата, което автоматично го превръща в цел за Черепа, прогнозира източникът на Narod.bg.

Кариерата на Стоян Мавродиев в държавните финанси приключи с отстраняването му от ББР, а повод за изчегъртването беше отпуснат над 75 млн. лв. кредит на фирма, свързана с колекторската „С.Г. груп“ насред започналата пандемия и обявеното извънредно положение в страната.

Преди това близо две години и половина под негово ръководство кредитната дейност на държавната банка, която по замисъл трябва да подпомага малки и средни предприятия, се впусна в поредица едри кредити, достигащи и до 150 млн. лв.

Благодарение на тях над ⅓ от кредитния портфейл на ББР беше съсредоточен във фирми, близки до ДПС и ГЕРБ.

Отлюспването, обаче, не е голяма драма за известния с нежния си нрав финансист, който с лекота броил 5 милиона евро за къщата в Дубай.

5 Коментара
 1. многознайко казва

  Мечтая аз да съм му следовател на тоя….с нежния нрав.Както и на останалите участници в сюжета.Как мислите-за колко време ще върнат рушветите?
  Гледката от кремиковския пандиз към София е носталгична.
  Само фуражка ще ни оправи-запомнете!

 2. Кака Милка казва

  И тут Киса Воробьянинов понял, что сейчас его будут бить – возможно, даже ногами…

 3. Кака Милка казва

  И тут Киса Воробьянинов понял, что сейчас его будут бить – возможно, даже с ногами…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.