Писател с тежка присъда към бившия премиер: Народът се събуди, Бойко Борисов е минало!

5 12 193

Бойко Борисов е минало, защото голяма част от българите се събудиха. Вече никой няма да допусне да се управлява еднолично по такъв арогантен начин, заяви пред БНР писателят Калин Тодоров. По думите му зад Борисов стоят три сили, едната от които е българската мафия, а друга – чужди сили.

„Той дойде от дълбините на организираната престъпност. Това са факти, които не могат да се скрият. Неприятно е да се говорят, но по-неприятно е, че са се случили. … Американското посолство в България припозна Борисов като силния човек“, каза той..

Според писателя авторитарен тип месия може да бъде сменен само с още по-арогантен тип:

„Такъв се опитаха да намерят в лицето на Слави Трифонов, но ми се струва, че този път вече нещата няма да успеят. Кукловодите не се провалиха, те го изиграха по максимално добрия начин, но народът този път прогледна“.

Калин Тодоров смята ГЕРБ и „Има такъв народ“ за инженерни проекти:

Реклама

„Това са партии, които се градят от горе надолу, а принципът в политиката е обратен. Инженеринговият тип партия се гради около месия, първо се намира месията, за този месия се създава политическо пространство от хора, обединени от популистки идеи, лансирани от лидера. Борисов беше успешен, защото е политически лидер от народняшки тип, играе върху най-ниските струни на хората и така успя да си създаде подкрепа и толкова дълго да управлява страната. Също такива инженерингови проекти бяха и царят (Симеон Сакскобургготски – б.р.), и Слави Трифонов“.

Според писателя новият месия Слави Трифонов не е направил правителство, защото от задкулисието не са му позволили:

„Той е олицетворение на задкулисието, а то би могло да управлява страната само еднолично, ако имаше правителство, което лично се управлява от г-н Трифонов“.

Прогнозата на Тодоров е за неуспех за съставяне на правителство с третия мандат и нови предсрочни избори.

„Има място за нов политически субект – дали около Кирил Петков, или президентска партия около Стефан Янев – и скоро ще имаме нормален политически спектър, за да има управление без месии“, заключи писателят.

Според него президентските избори ще са кулминацията на битката на мафията с държавата.

5 Коментара
  1. майната казва

    Писателят да ме извинява ? Откраднатите милиарди, къде ги слага ? Това са пари, а се знае че парите никога не спят ! Те не са в миналото – в настоящето и бъдещето са ! Как иначе си обяснявате, че Борисов още не е в ЗАТВОРА ? Как се получава така, че токът е по скъп отколкото в Германия ? Тези милиарди не са утеха, те са надежда за Борисов.Той ще ги използва по всякакъв начин, за да си върне ВЛАСТТА.Може да управлява като Доган от дома си, или както иска Маркуча от диванчето в къщи. Демократично по домашному ! Нали затова има телефони ?

  2. майната казва

    Нали затова има онлайн банкиране ? Превеждаш парите и зад Чолаков се подреждат армия правораздаващи и финансово „независими“.Превеждаш парички и хоп някой изгорял ? Я кола, се запалила я свидетел „го умрели“. И Т Н се появява от екрана, борци срещу престъпността и дупките по пътищата, досущ като него ! Парата, парата е, която е..ва фукарата !

  3. Иван казва

    Съвсем очевидно е огромното надигане и огромните надежди на руските измекяри около Корнелия Нинова и Румен Радев и на вегани , еколози и обикновени педер.си около Ицо ! За радост в България все още има здравомислещи хора и изгледите за успех на гореспоменатите са минимални !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.