Ром от ДПС гушна 3 млн. лева за екопътека в Рила, която вече се разпадна (ВИЖТЕ кражбата + СНИМКИ)

0 4 084

Съвсем наскоро укрепена пътека край Рилските езера се руши ударно, въпреки отчетените 3 милиона лева за ремонта, които гушна ром от ДПС, научи Narod.bg.

Ромският тартор Илия Илиев прибра 3 млн. покрай кражбата с екопътеката

„Хубава работа, ама…. Само за няколко месеца супер скъпата пътека при Рилските езера вече е в разруха. Както можем обективно да предложим, вместо да спира ерозията и да опази езерата чисти, тя много скоро ще се превърне в отпадъчен материал, който естествено ще се свлече в самите езера“, негодува по този повод в социалните мрежи екоактивистът Борислав Сандов.

Ремонтните дейности по трасето бяха свързани с голям скандал миналото лято. Тогава граждани се възмутиха от плъзнали багери в планината.

Ръководството на Национален парк „Рила“ обясни, че се работи по европейски проект за укрепване на туристически пътеки, изграждане на парапети и борба с ерозията.

Министерството на околната среда и водите обаче временно спря дейностите, а прокуратурата обяви, че стартира проверка. Резултатите от нея не са публично известни.

Реклама

Оказа се, че проектът за рехабилитация на пътеките е на стойност 2.5 млн. лв. без ДДС, т.е. 3 милиона лева!

Някои ценови елементи бяха откровено криминални. За една информационна табела, размер 80 на 60 см, например, предложената стойност от изпълнителя бе 1491 лв. или за 22 табели – 32 813 лв.

А самият изпълнител бе фирма, свързана бившия депутат от ДПС и лидер на ромската партия ДРОМ Илия Илиев, разкри тогава „Капитал“.

Снимки: Владимир Кривцов, фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.