Нов театър за народа: Ортаците Бойко и Доган се „подозират“ в задкулисие

0 1 688

Старите ортаци от ГЕРБ и ДПС изиграха нов театър пред народа – представители на Бойко Борисов и Ахмед Доган си размениха подозрения в тайни договорки покрай разпределението на председателите на парламентарните комисии, предаде репортер на Narod.bg.

Според лидера на хунтата Бойко Борисов две твърде важни комисии са дадени на ДПС, а шефовете на комисии от обявяващата се за опозиция парламентарна група на „Има такъв народ“ са прекалено много – осем на брой.

На среща със симпатизанти в Разградско вчера Баце заяви, че ДПС и президентът са в конфликт само привидно и белег за това е, че „двете комисии в Народното събрание, които определят бъдещето на България, регионалната и икономиката, са на ДПС“

Реклама

Пред Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС, познат и като Данчо Ментата, който е и председател на икономическата комисия, отговори: „Борисов ги коментира с думите „били най-важните, които решават съдбата на България“. Ми, той тази икономическа комисия два мандата по ред я беше дал на БСП. Много къса памет имат“.

Цонев каза, че движението е получило само две комисии „и така е редно“, защото е малка политическа сила. По думите му Борисов повтаря тези на Мая Манолова. „Прави впечатление, че Бойко говори онова, което и Мая Манолова. Изглежда са си стоплили отношенията. Те бяха близки в миналото“, каза Цонев пред Нова телевизия, пише „Дневник“.

Пред същата медия депутатът от „Има такъв народ“ Димитър Гърдев, който беше избран за председател на комисията по външна политика с гласовете и на ГЕРБ, и на ДПС, както и останалите седем негови съпартийци, коментира, че при 23 комисии в 46-ия парламент неговата партия оглавява едва осем, докато в 44-ия ГЕРБ е водила 13, което определи като „смайващо присъствие“.

Пропусна обаче, че ГЕРБ беше по това време в управлението, докато сега „Има такъв народ“ се заявява като опозиция. Гърдев каза, че групата на „Изправи се БГ! ние идваме“ с лидер Мая Манолова се е отказала да председателства комисии, иначе вероятно „Има такъв народ“ би оглавила само шест.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.