ГЕРБ наглост: Тъстът на Росен Желязков посяга да заграби апетитен имот с кошаревски свидетел

0 3 571

Наглостта на ГЕРБ не познава граници  – Апелативният съд в София тези дни така и не успя да реши чия точно собственост е апетитният за ненаситните лапачи двор на Киноцентъра в Бояна, изграден в далечния соц и приватизиран преди много години и сега ще се търси мнението на пореден експерт, разкри Narod.bg.

Разправията за имота се заплита, след като трима души, сред които и тъстът на гербопитека и бивш транспортен министър Росен Желязков, претендират, че са собственици на част от земята с помощта на кошаревски свидетел. Куриозното е, че тази земя се намира отвъд оградата, буквално в сърцето на филмовия център.

Росен Желязков разчита на сянката на Баце над поредната си далавера

Тъстът на влиятелния депутат на Баце – инж. Пиер Терзиев, Иван Първанов и Пресияна Станилова твърдят, че са купили от реститути земята, която се намира зад солидна метална ограда, при това инсталирана върху бетонов постамент и вдигната преди десетилетия, пише „Уикенд“.

В Имотния регистър е отбелязано, че през 2001 г. Терзиев и Първанов купуват 3800 квадрата от Славчо Йосифов в Киноцентъра Бояна. По-късно към тях се присъединява и Пресияна Станилова. На едно от заседанията по делото тези хора, които имат претенции, че са съсобственици, заедно с приватизаторите от Холивуд, водят и свидетел.

Пред съда той разтяга локуми, че тримата били поставили врата в оградата на Киноцентъра и през нея стигали до имота си. Обработвали своята земя, пръскали срещу плевели и подрязвали храстите.

Нещо повече, там се организирали дори пикници. В един момент обаче  били изгонени от охраната на филмовото студио. Всеки, който е зървал двора на Киноцентъра, е наясно, че това са пълни измислици. В оградата няма и никога не е поставяна допълнителна врата и никой не е правил пикници зад оградата.

Реклама

Новоизлюпените собственици продължават с „доказателствата си”. В съда представят и протокол, който уж бил написан от геодезисти, измерили терена. При проверка във фирмата, чието име е на протокола, се оказва, че в архива й липсва такъв документ. „Нямаме данни и кои лица са се подписали на протокола като собственици” – свидетелстват от геодезистката фирма.

Явно всичко това е недостатъчно за Апелативния съд, понеже сега той е дал определение, според което трябва да се ангажира пореден експерт. Неговата задача е да определи къде точно се намира спорният имот, какво е представлявал този терен през август и септември 1949 г. и къде се е намирал според плановете оттогава!

Наред с други подобни въпроси за съдбата на имота през годините на социалистическото строителство и на приватизацията, вещото лице ще трябва да отговори и на друго вълнуващо питане: „кога е започнало мероприятието по изграждането на Киноцентъра и кога е завършило”.

Само да отбележим, че преди да се стигне до съдебното дело, тримата новоизлюпени собственици, закупили земята от някакъв реститут по техни твърдения, се срещат с новите собственици на  Киноцентъра. Офертата на тримата е или да им се плати, или да им се предложи замяна с друг имот, също от 3 декара. Вероятно са решили, коментират в Киноцентъра, че като идват от Холивуд, приватизаторите на „Бояна”, са ужасно богати и склонни да хвърлят парите си с повод и без повод.

Поредното съдебно заседание за имота е насрочено за ноември. Далеч по-любопитно е обаче, че участниците в него не са случайни хора, а по силата на професионалните си ангажименти имат сериозни познания за имотите в столицата, а и из страната.

Тъстът на министър Желязков – инж. Пиер Терзийски е бивш шеф на общинското дружество „Софпроект”, което преди години изготвя общия устройствен план на София.

Иван Първанов е изкупил доста  земи и къщи и в Нови Искър, „Младост”, „Изгрев”, Дружба и други места в столицата, край които се изграждат важни обекти.

Негова фирма, например, е имала претенции при изграждането на метрото в „Дружба”, водила е три дела срещу Столична община. Фирмата на Първанов се оказала собственик по давност на терени, в които трябва да се изграждат метростанции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.