Al Jazeera разрови калта: Показа Борисов като мафиотски диктатор (видео)

0 51 247

Бившият премиер Бойко Борисов е представен като мафиотски диктатор в 25-минутен филм, посветен на страната ни, излъчен в праймтайма на телевизия Al Jazeera в сряда вечер, видя Narod.bg.

Репортажът разказва за корупцията в България, припомня всички скандали, в които е замесено името на Борисов чак до кюлчетата, еврото и пистолета върху нощното шкафче и записите „с глас като неговия“.

Al Jazeera в най-гледаното си време и по време на огромно нарастване на гледаемостта по причина на Афганистан, просто съсипва с документален филм корупцията в България, политическата мафия, цялата организирана престъпност около санкционираните от САЩ„, коментира филма Стефан Гамизов.

„Представят Борисов като мафиотски посткомунистически диктатор. И завършиха с Трифонов крайно недвусмислено показвайки го в примитивната му светлина“, допълва Гамизов.

Narod.bg помества целия филм, излъчен по Al Jazeera миналата вечер:

Филмът проследява основните скандали в страната през последната година и половина. В потресаващото видео, което е поредното черно петно върху и без това недобрата репутация на България, място намират скандалите със записите, снимките, разследването за „Осемте джуджета“ и Илия Златанов, скандалните разкрития на земеделеца Светослав Илчовски от комисията за ревизията в 45-тото Народно събрание.

Реклама

Споменати са скандалната луксозна къща на един бивш министър на икономиката от кабинета на ГЕРБ, построена с европейски пари, отпуснати със съвсем различна цел. Споменати са и думите на бившата земеделска министърка Десислава Танева, която призова производителите да си мълчат за нередностите, за да не секнат парите от Брюксел.

Очевидно филмът е бил сниман в продължение на месеци. Намерени са гледни точки на политолози, историци, анализатори, журналисти. Място намира Бойко Рашков, адв. Николай Хаджигенов, Даниел Митов. Бойко Борисов и Иван Гешев отказват да застанат пред камерата на Al Jazeera.

Ето и няколко цитата от излъченото видео:

„През юли 2020 г. в публичното пространство се появиха снимки и кадри, на които се вижда как дългогодишният премиер на страната Бойко Борисов спи дълбоко с пистолет на нощното шкафче и пачки от 500-еврови банкноти и златни кюлчета в отвореното до главата му чекмедже. Това потвърди опасенията на мнозина българи и предизвика серия от скандали с участието на правителството и най-големите протести в България за последното десетилетие“.

„Борисов някак остана цял след бурята, но плати политическата цена през април 2021 г., когато избирателите отидоха до урните. Борисовата партия ГЕРБ спечели най-малката си подкрепа от години насам, а българите гласуваха доверие на три млади антикорупционни формации. Ясен победител не бе излъчен и така се стигна до назначаването на служебно правителство до следващите избори три месеца по-късно“.

„В България прокуратурата запазва пост-тоталитарен статут. Политиците бързо разбират, че могат да използват държавното обвинение за политически, икономически натиск, а не за налагане на законност. Настоящият главен прокурор Иван Гешев бе избран на поста именно от Борисов“.

„След присъединяването на България към Европейския съюз корумпираните властници в страната получават нови възможности. Стоят доста въпроси относно това дали европейските средства са помогнали за просперитета на България“.

„Борисов продължава да се радва на подкрепата на Ангела Меркел и най-голямото политическо семейство в ЕС – Европейската народна парти. Предвид обстоятелствата това е трудно разбираемо за мнозина. Обвиненията срещу Борисов не са нещо ново. В изтекъл през 2006 г. разговор Джон Бърл, тогавашният американски посланик в България описва Борисов като връзката между близо 30 неразкрити убийства в държавата“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.