Първо в Narod.bg: „Магнитски“ удря милионери на шайката – ВИЖТЕ ИМЕНАТА (САЩ иска главите на министри на ГЕРБ и ДПС)

4 18 349

Назначените за милионери патерици на Бойко Борисов ще попаднат под удара на глобалния US закон срещу корупцията „Магнитски“. Сред новите покосени от акта попадат Кирил Домусчиев – Киро Гела, Александър Сталийски – син и касиерът на шайката и таен спонсор на „Има такъв народ“ Орлин Алексиев, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от парламента.

Вече не е тайна, че САЩ подготвят продължение на списъка с олигарси около Мутрата, които ще пострадат заради корупцията на ГЕРБ, в която са затънали, докато пълнят чекмеджета и офшорни сметки с откраднотото от народа.

Има вероятност за нови санкции по глобалния акт „Магнитски“ на САЩ, призна вчера в отговор на въпрос на БНР и служебният финансов министър Асен Василев. Той беше изслушан по темата за списъка „Магнитски“ на закрито заседание на временната парламентарна комисия по темата.

На 2 юни американското министерство на финансите обяви, че шестима български граждани, сред които Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат подложени на финансови санкции заради участие в корупция.

Реклама

От седмици неофициално в парламента се чуват слухове, че бивши министри от ГЕРБ и ДПС ще влязат в новия американски списък по „Магнитски“ заради компрометираните обществени поръчки за милиарди, сред които най-голямата издънка на шайката – руският „Турски поток“, глътнал 3,5 милиарда лева, уточни източникът на Narod.bg.

Санкциите по закона носят сериозни репутационни щети не само на директно включените в сипсъка лица, но и на техните контрагенти и особено на банките, които работят с тях. Финансовите институции могат да отнесат и тежки глоби, ако бъдат засечени, че са извършили трансакции на санкционирани лица.

Пак под натиска на САЩ да се свърши с кражбите на ГЕРБ Бойко Борисов е изявил неочаквано силна воля да изпее всичките си съдружници в далаверите срещу обещанието, че няма да пострада лично от глобалния акт, категоричен е парламентарният източник на Narod.bg.

4 Коментара
  1. Нашенец казва

    Да сте чули за върнати на някой народ пари от САЩ? Виж, за взети, откраднати – да. Какво стана с парите на Кадафи или на либийския народ, запорирани от САЩ? А тези на иракския народ?

  2. […] Първо в Narod.bg: „Магнитски“ удря милионери на шайката –… […]

  3. […] Бойко Борисов открива първия участък от новото газово трасе, което е продължение на „Турски поток“. 21 октомври 2019 г. Първо в Narod.bg: „Магнитски“ удря милионери на шайката –… […]

  4. […] Първо в Narod.bg: „Магнитски“ удря милионери на шайката –… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.