Вижте един от биячите на протестиращи, когато е бил охрана на Румен Петков (снимка)

1 5 816

Снимка на един от биячите, докато е бил охрана на Румен Петков, се появи във Фесйбук, видя Narod.bg.

„Това е главен инспектор Андон Андонов, докато е част от личната охрана на Румен Петков, докато последният е вътрешен министър! Една снимка струва повече от хиляди думи! Какви кадри е изковал Румен Петков за МВР!“, пише под кадъра журналистът Димитър Стоянов от Биволъ.

Андонов беше един от четиримата обвиняеми за полицейското насилие под колоните на Министерския съвет.

След протестите той е бил преназначен в Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор.

Реклама

Андон Андонов на 10 юли е ръководел сектор към Специализираните полицейски части в СДВР. За действията си във въпросната вечер той е получил дисциплинарно наказание „забрана за повишаване“ за срок от две години, което той обжалва.

Докато тече тази процедура обаче Андонов е назначен в Бюрото по защита на свидетелите. От прокуратурата обясниха, че към този момент е отговарял на изискванията за позицията. Впоследствие е бил отстранен.

„Заслужил деятел на Бюрото за защита при главения прокурор веднага е станал там. Веднага. На по-висока длъжност с 800 лева по-висока заплата“, коментира Бойко Рашков.

1 Коментар
  1. Без думи казва

    СОТаджия преди клиент на ЛИДЛ ! Счупи му ръката, защото бил без маска… човекът е с опасност за живота https://novinarbg.com/sluzhitel-na-sot-161-prebi-klient-i-mu-schupi-rakata-zashtoto-bil-bez-maska-v-magazin-lidl/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.