Хунтата се разбесня: Кабинетът на Радев е незаконен (ГЕРБ сезираха пълния с техни калинки Конституционен съд + ВИДЕО)

3 1 743

Хунтата на Бойко се разбесня още повече срещу Румен Радев – гербопитеците атакуваха служебния кабинет като „незаконен” пред пълния с техни калинки Конституционен съд, предаде репортер на Narod.bg.

Частична противоконституционност има служебният кабинет, смятат от мафията на Баце, затова внесоха в КС искане да се установи дали това е така. Причината е съмнението за двойно гражданство на икономическия министър Кирил Петков, но не е тайна, че крайната цел на атаката е самият президент.

От глутницата твърдят, че няма официален документ към момента на подписване на указа от президента Радев, че Петков се е отказал от канадското си гражданство. Въпреки това още миналия петък икономическият министър отрече това да е така.

Реклама

„Ако е бил с двойно гражданство към момента на назначаване, това означава, че е нарушена конституцията. Тя ясно казва в чл. 110 във връзка с чл. 65, че хората назначавани за министри трябва да отговарят на условията за народни представители“, разясни зам. председателят на ГЕРБ Даниел Митов, познат в определени среди като Къдравата Сю, след като заедно със съпартийци внесе иска в Конституционния съд.

„Искаме незабавното отстраняване на министър Кирил Петков. Президентът Радев знаел ли е към момента на подписване на указа за назначаване, че той е имал двойно гражданство. Оказва се, че са готови да потъпчат конституцията. Става въпрос за спазване на законите и конституцията. Това, което искат всички“, приписа си ролята на народен трибун въртиопашката Митов.

ВИДЕОТО ТУК

3 Коментара
  1. да автора гувиедо казва

    Ша прощаваш, ама искането на ГЕРБ е напълно основателно

  2. ЧЕСТИМЕНСКИ казва

    къдравелката що не намери някой мангал да я изкърти ,че нервна нещо

  3. […] Хунтата на Бойко се разбесня още повече срещу Румен Радев – гербопитеците атакуваха служебния кабинет като „незаконен” пред пълния с техни калинки Конституционен съд, предаде репортер на Narod.bg. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.