НАЙ-СЕТНЕ: Всички заедно срещу милицията на ГЕРБ, била деца на протестите по заръка на Бойко

3 3 768

Най-сетне крачка в правилната посока – „Има такъв народ”, БСП, Демократична България и „Изправи се, БГ! Ние идваме” се обединиха в обща декларация срещу полицейското насилие, упражнено срещу протестиращите миналото лято от милицията на Мутрата при искането за оставки на Бойко Борисов и неговия главен прокурор Иван Гешев.

Narod.bg провери, че това е записано в документа, внесен днес в деловодството на Народното събрание за утрешното извънредно заседание на парламента.

Ето и текста на проектодекларацията:

„Във връзка с публикуваните кадри с полицейското насилие над протестиращи граждани през лятото на 2020 г. пред сградата на Министерския съвет и предвид това, че Народното събрание дължи защита на ценностите на демократичното общество и на правовата държава срещу всяка проява на произвол,

Реклама

ДЕКЛАРИРА:

1. Осъжда бруталното полицейско насилие над протестиращи граждани, извършено по времето на протестите на лятото на 2020 г.

2. Определя това за позорящ акт на нечовешко и унизително третиране, забранен от Конституцията и от международните договори, по които Република България е страна.

3. Настоява за ефективно и безпристрастно разследване и за справедливо наказание, както на преките извършители и ръководителите им, така и на отговорните лица за прикриването на техните деяния“.

Вносители са шефката на НС Ива Митева, вицето й Виктория Василева, Атанас Зафиров (БСП), Христо Иванов (ДБ) и Николай Хаджигенов (ИБГНИ).

3 Коментара
  1. майната казва

    А Славиту ? Той какво изнася ? Изнася представления за това колко е свободолюбив ? Ама само той, другите не ! Не може ! Защото суверена, бит не бит за него е гласувал само, другите не се броят !?

  2. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

    на буцко мъстията се прави на пръднала в автобус тя не осъжда тя приветства ,бурсука със сплесканата камба и той хюма пръв на барикадата а де гой на наш буци или той сега страда за авганистан ,да не го занимаваме с глупости , пребили младежи …. и квоооооо

  3. […] Narod.bg провери, че това е записано в документа, внесен днес в деловодството на Народното събрание за утрешното извънредно заседание на парламента. […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.