Биолог от Станфорд: ГЕРБ проведе геноцид над народа с малоумните COVID мерки, идат лоши дни

0 2 436

Мафията ГЕРБ и тарторът й Бойко Борисов са провели истински геноцид над България с малоумните мерки срещу COVID, възмути се Георги Маринов, учен от Станфорд, САЩ, установи Narod.bg.

„Трагедията е, че населението няма осъзнаване за това, което се случва, и никаква съпротива срещу него… Ваксинацията е мощен инструмент, но не е достатъчен, нужна е локална елиминация и контрол върху границите, както се прави в Китай, Нова Зеландия, Австралия, иначе ще има безкрайни вълни на всеки шест месеца, вирусът ще си еволюира и ще става все по-опасен, и така до безкрай.“

Това обясни молекулярният и еволюционен биолог от Департамента по генетика в Университета в Станфорд пред БНР.

Според биолога големият проблем в България е отказът на властите от май 2020 година насам (кабинетът на мутрата Бойко Борисов, б.ред.) да направят каквото и да е, за да спрат заразата, което е геноцидна политика.

„Всяка мутация, която прави вируса по-заразен от човек на човек, го прави по-заразен и от клетка на клетка, съответно се стига до по-високи нива на вируса и до по-високи нива на патогенност“.

Той посочи, че ваксината не влияе върху генерирането на мутации, но ваксинацията ще промени селективния режим на вируса.

Реклама

„Ако си представим 100% ваксинирана популация и такава, която е почти изцяло неваксинирана, то в тази, която не е ваксинирана, би трябвало мутации, които са в по-висока заразност и предавани от индивид на индивид, да имат по-голямо предимство, отколкото във високоваксинната популация, където би трябвало да се селектират мутации, които са резистентни към антителата…

Вирусът има капацитета напълно да избегне сегашните ваксини и няма да му е трудно да го направи, стига да има селекция в тази насока“.

Биологът обясни и един от най-често повтаряните аргументи на антиваксърите защо не трябвало да се ваксинираме – високата степен на ваксинация в Израел и продължаване на заразяването.

„В Израел наблюдаваме, че ваксината работи, но следва същия цикъл, както естествения имунитет. Антителата падат и трябва да се слага трета доза, след това четвърта, пета… Вече трябваше да се започне с третите дози, особено за тези, които са били ваксинирани през декември, януари. Всяка ваксинация, дори да е избледняла доста, осигурява много по-голяма защита, отколкото липсата на ваксинация“.

Георги Маринов посочи, че има данни, че Делта вариантът е три пъти по-опасен за децата:

„Основният проблем е какво количество вирус се генерира в организма. Всеки един по-заразен вариант генерира все повече вируси и съответно се сваля кривата на вирулентността спрямо възрастта, все повече ще се засягат децата. При тази вълна ще има деца в интензивното, много ще са през зимата на 2022-2023 година.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.