Христо Иванов клекна – готов на коалиция с Корнелия Нинова, за да няма ГЕРБ и ДПС

1 5 191

Съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов клекна в името на властта, предаде репортер на Narod.bg.

Синият политик е готов да преговаря и с БСП в трудната ситуация около конструирането на нова власт. Това стана ясно днес от негово интервю пред БНР. Дори и третият мандат да отиде в социалистическата партия, Иванов е склонен на сътрудничество.

Това е нова позиция, след като довчера ДБ твърдо заявяваше, че няма да контактува с БСП. Иванов се надява и ИТН да се върне на масата за разговори. Според него огромните заплахи пред страната, например ковид кризата, изискват взаимни компромиси; политиците следва да намерят сили да носят трудната отговорност. „По дяволите личното его“, емоционално заяви Иванов.

Той няколко пъти каза, че при третия мандат трябва да се направи всичко възможно да се седне на „професионални равноправни преговори“, чиято цел е власт, която не допуска ГЕРБ и ДПС.

Реклама

Според него процесът трябва да е публичен, принципен, с имена, които наистина гарантират промяна. Нужно било да се подпише споразумение с ясни правила, отчетност, носене на отговорност и срокове. Чрез израза „професионални равноправни“ очевидно имаше предвид преговори, които са напълно различни от онова, което ИТН осъществи през последните седмици.

Запитан конкретно за БСП Иванов каза, че именно при такива преговори може да се намерят решения, за които всички са съгласни. „Трябва да се намерят компромиси, всеки трябва да ги направи. Всички трябва да направят отстъпки“, счита Иванов.

Той се надява привържениците на Слави Трифонов да го принудят да коригира мнението си за отказ от сътрудничество. Малко по-късно и Мария Капон от „Изправи се!“ изказа същия оптимизъм: „Гледаме с ИТН в една посока по определени приоритети.

Смятам, че в политиката ината не помага“. Капон счита, че видео кадрите със свирепо полицейско насилие, които потресоха България тия дни, още повече връщат темата за единодействието на формациите, желаещи промяна.

1 Коментар
  1. майната казва

    Гристо, Гристо хвана ли ме сега за г.я ??? Тази диалогичност ти липсваше до сега.Защо трябва да цопнем във фекалиите, за да започнем да плуваме??? Същото се отнася и до ИТН ! Плувайте бе хора, народът не е готов за война в ничия полза…Затова ПЛУВАЙТЕ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.