ОЩЕ МРЪСОТИЯ: Син на корумпиран полицай е депутат на Слави (ВИЖТЕ)

1 10 983

Още мръсотия изскача покрай отиващата си от политическия небосклон партия „Има такъв народ”, научи Narod.bg.

Син на уволнен заради корупция полицейски шеф е сред кандидатите за спасители на България от името на Слави Трифонов, показа проверка на „Уикенд”.

На фона на купищата калинки с измислени биографии и дипломи, 24-годишният Иван Клисурски е буквално интелектуален титан сред депутатите на „Има такъв народ”.

Младият мъж може да се похвали и дори докаже, че действително е завършил медицина. Друг е въпроса дали липсата на какъвто и да е стаж или опит го прави подходящ за народен представител. Може би и за това до момента не се е чуло младежът да има изказване от парламентарната трибуна, или участие в медиите за да обясни как хората на Слави ще изчегъртат ГЕРБ, пише „Уикенд”. 

За сметка на това Клисурски може да се похвали с чадър от най-високо партийно ниво. За него се твърди, че е лично протеже на зам.-шефа на „Има такъв народ” Тошко Йорданов. Новоизлюпеният медик и 24-годишният син на Тошко Сибил са съдружници във фирма „Ай Ес Джи медикъл”, която е с предмет на дейност доставка на медицински консумативи.

Хора от партията твърдят, че Сибил и Иван са приятели от детство. Двамата младежи са известни като фенове на луксозния живот, баровски партита в елитни клубове и скъпи коли. Както се казва, всичко е добре, докато не попиташ от къде идват парите. Освен приятелството с дясната ръка на Слави, слухове свързват изстрелването на младежа в парламента с огромна сума пари, попаднала в правилните ръце.

Иван Клисурски и другарят му Сибил Йорданов не крият страста си към луксозният живот. Сибил е известен фен на японските спортни коли. Една от придобивките му „Nissan 350z Nismo”, клас MAXI, струва над 50 000 лв., и то втора ръка.

До влизането си в парламента Клисурски почти ежедневно демонстрира във Фейсбук изключително висок стандарт на живот. На снимки той позира до лимузини за стотици хиляди левове. От друг фотос озаглавен „Да си имаш самолетче!” става ясно, че има и собствен лек самолет.

Реклама

Струващата стотици хиляди левове машина е базирана на летище до Видин. В отговор на коментари как е забогатял, новоизлюпеният депутат обяснява, че става дума за подарък от баща му.

По утвърдена вече традиция в партията на Слави и в биографията на Клисурски има не един и два спорни момента, които поставят под въпрос претенциите на Дългия за нов морал в политиката. В случая, компрометиращите неща са свързани с бащата на Клисурски, който финансира и луксозният му живот.

Таткото Румен Клисурски е типичен пример как с героизираните от Слави Трифонов мутренски похвати, човек на държавна служба, може да натрупа богатство. В случая трамплин за Клисурски-старши е работата в МВР. След множество разкрити престъпления се издига до поста шеф на икономическа полиция в столичното 6-то РПУ. През 2006 г. получава наградата „Полицай на годината”. Две години по-късно е отличен и с почетен знак на МВР заради разкрита схема за имотни измами.

Възходът на Румен Клисурски рязко спира през 2012 г. Повод става подаден срещу него сигнал от гръцкия бизнесмен Георгиос Карнутсос, че го рекетира и заплашва със саморазправа заради апетитен имот в центъра на София. Става дума за купен от Столична община терен на ул. „Осогово”.

След като Карнутсос влиза във владение, с изумление установява, че върху неговата собственост нелегално е изникнал платен паркинг. Стига се и до сблъсък с охраната, след което гъркът вика на помощ ченгета. На място пристига полицейският шеф Румен Клисурски.

Вместо съдействие за прогонване на натрапниците, Клисурски заявява на бизнесменът, че паркингът задължително ще си остане. Като компенсация предлага на скандализираният гръцки бизнесмен да му плаща наем. След отказа започват и заплахи към Георгиос Карнутсос, а проверката му показва, че паркингът се ползва от фирма „Джус 99”.

В нея по това време акции има съпругата на полицейския шеф Светла и Антон Боянов, братовчед на висаджиите Васил и Георги Илиеви.

Заплашен със саморазправа, чужденецът опитва да потърси защита от полиция и прокуратура. Месеци наред реакция от властите няма. Развитие има едва след като общински съветници от БСП алармират кмета Йорданка Фандъкова, а тя препредава казуса на вътрешният министър Цветан Цветанов. В резултат Клисурски е скоростно разкаран от МВР, а нелегалният паркинг изчезва.

Краят на кариерата като полицай се оказва начало на мощна такава в частния бизнес. За отрицателно време депутатският баща Клисурски се сдобива с десетки фирми за търговия, имоти и хазарт. Оборотите, реализирани от тях, са солидни, а сред партньорите се оказват хора близки до бившите силови групировки.

1 Коментар
  1. Джъстис казва

    Ех, този „кастинг“! Я кажи, Слави по какво ги избираше? Нещо почна много да намирисва на огромни пари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.