Мутрите в хор: Не отмъщавайте за зверския побой над протестиращи (как хунтата ГЕРБ запя нова песен)

2 2 168

След вчерашното мълчание, реакциите на мутрите в ГЕРБ на кадрите с брутално полицейско насилие от протестите през миналата година, показани в петък и търсени повече от година, включително от два съдебни състава, продължават.

Вътрешният министър към 10 юли 2020 г. Младен Маринов, сега депутат, преди години личен шофьор и бодигард на боса от ВИС Методи Методиев – Мето Илиенски, написа сходен пост във фейсбук с този наследника му Христо Терзийски, също гербопитек.

„Никога и по никакъв повод през цялата си кариера на полицай не съм укривал данни за извършено престъпление. Народни представители и лица, които твърдят, че съм укривал данни за престъпления в качеството ми на вътрешен министър, ще трябва да докажат тези свои твърдения пред българския съд.

Призовавам разпространените в петък от временната парламентарна комисия видео кадри да не бъдат използвани за нагнетяване на политическо напрежение и омраза в българското общество“, пише Маринов, който бе предложен от ГЕРБ за участник в комисията, но кандидатурата му беше отхвърлена.

Реклама

По време на дебатите заяви, че по време на протестите е видял бити полицаи, но не и пребити протестиращи.

Неговият наследник на поста Христо Терзиев също поиска кървавите разправи на униформените му мутри в МВР да не се използват за отмъщение към ГЕРБ.

„Едно от първите ми действия като министър на вътрешните работи бе да изискам и да получа информация за хода на вътрешното разследване на данните за превишаване и злоупотреба с полицейски правомощия по време на охраната на протеста на 10 юли 2020 година.

Извършването на проверката е започнало със заповед на директора на СДВР и по разпореждане на вътрешния министър към онзи момент. На 27 юли 2020 г. или само 3 дни, след като бях избран от Народното събрание за министър на вътрешните работи, огласих пред българската общественост резултатите от вътрешното разследване по случая“, написа във фейсбук Христо Терзийски, бивш вътрешен министър по повод разпространените кадри с полицейско насилие по време на протеста срещу тогавашния премиер Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Към 10 юли 2020 г. той оглавява главна дирекция „Полиция“, а две седмици по-късно е назначен за вътрешен министър, след смяната на Младен Маринов, който бе освободен заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и на икономиката Емил Караниколов, за да се разсеят предполагаеми връзки с ДПС и Делян Пеевски.

2 Коментара
  1. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

    терзииски и шофьорчето – съд и ефективно да им се порадват в пандиза

  2. […] Мутрите в хор: Не отмъщавайте за зверския побой над про… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.