ИТН се разцепи: Ива Митева зарязва Слави – шефката на НС напуска политиката

0 4 304

Председателят на Народното събрание Ива Митева, която е на този пост в два поредни парламента, излъчена от парламентарната група на „Има такъв народ”, е напълно отвратена от Слави Трифонов и Тошко Йорданов, дочу Narod.bg.

Шокирана от неадекватните им действия, в сряда тя ги е уведомила, че при следващи парламентарни избори, няма да се кандидатира за депутат. Митева дори искала да подаде оставка като председател на парламента, но била умолявана да не го прави, научи „Уикенд” от нейни близки.

Пред медиите в кулоарите на парламента Ива Митева призна, че е разколебана от политиката и обмисля дали да се кандидатират трети път. Преди да влезе голямата игра, тя работеше в администрацията на Народното събрание.

Реклама

В последните години при управлението на ГЕРБ е директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз” в Народното събрание и е съветвала правната комисия при писането на законопроектите, както и е била член на екипи към временни комисии. Наскоро защити и докторска дисертация на тема „Смесени изборни системи за Народно събрание в Република България”.

На въпрос на дали е разколебана от политиката като цяло или конкретно от партията на Слави Трифонов, Митева дипломатично отговори, че отношението ѝ е цялостно към политиката. „По-лесно е наистина да бъдете експерт. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да играя, може би съм по-друг човек“, заяви тя.

Припомняме, че Ива Митева не е член на „Има такъв народ”.

Доста разочарована от развоя на събитията била и доайенката Мика Зайкова. Тя също няма да е кандидат за депутат на следващите все по-вероятно парламентарни избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.