Защо масонът Петър Илиев е толкова важен за Слави? Кантората на адвоката пере парите на шоумена – 200 млн. лв.

3 29 252

Масонът адв. Петър Илиев бе пазен до последно от партия „Има такъв народ” по съвсем меркантилни причини – кантората му пере парите на Слави Трифонов, които възлизат на около 200 милиона лева, научи Narod.bg!

В скандалното си интервю „на висок тон” пред Нова телевизия Петър Илиев демонстрира категорична увереност, че Слави Трифонов и „Има такъв народ” няма да се разграничат от него, колкото и да бъдат натискани от останалите партии.

И действително, часове след интервюто Слави го защити и обяви, че самия той също бил агресивен и не намирал особен проблем в поведението му. В крайна сметка от „Има такъв народ” предпочетоха да оттеглят правителството си, вместо да сменят неприемливия за всички Петър Илиев, пише „Уикенд”.

С какво обаче адвоката е толкова ценен за Слави? Самият Илиев разказа, че е деен участник в политическия проект още от времето на референдума на „Шоуто на Слави” от ноември2016 г.

Според източник на „Уикенд”, именно Петър Илиев е убедил Трифонов, че трябва да направи партия и да влезе в политиката, ако иска да потигне конкретни резултати. В последните години гологлавия юрист със свръхего бил един от най-приближените до Слави хора и един от факторите в партията. Голяма част от депутатите на „Има такъв народ” били подбирани лично от него.

Запознати издават, че всъщност кантората на Петър Илиев движи парите на бившия шоумен и настоящ политик. Както е известно, откакто е в бизнеса, Слави винаги е ползвал фирми, регистрирани в офшорни зони, за да не плаща данъци, колкото и да са ниски те в България.

Това не е престъпление – закона го позволява, но въпроса е дали е морално човек, който се самолегендира като толкова милеещ за страната си, да не си плаща тук данъците.

Реклама

Близки до Слави издават, че една от причините гологлавият шоумен да предпочита да работи през офшрки, е да не бъде установено точното му финансово състояние.

Според някои, Дългия разполагал с богатство, възлизащо на близо 200 милиона лева. Очевидно документирането и осчетоводяването на тези колосални средства правят Петър Илиев толкова безценен за Слави.

Бащата на адвоката – човек на ДС

Петър Илиев, чието име се спрягаше за най-различни постове в правителство на чалгарската партия „Има такъв народ”, е син на свързания с бившата Държавна сигурност юрист Радослав Илиев, разказват познати на семейството.

Бащата, който вече е покойник, е завършил право в Софийския университет. Там е бил в един випуск с проф. Денчо Хрусанов и бившия вътрешен и правосъден министър проф. Георги Петканов, които също са вече в отвъдното.

Радослав Илиев защитава секретна дисертация в Милиционерската школа в Симеоново преди промените. В онези години Илиев-баща е преподавател по наказателно право на бъдещите ченгета от факултета „Държавна сигурност” и според източниците ни също е бил част от политическата милиция. След промените бащата на почетния консул на Барбадос става адвокат.

Източниците ни подчертават, че покрай своя родител Петър Илиев е добре познат в определени среди на бившата Държавна сигурност. В такъв смисъл той не изскача от нищото и неотстъпчивостта да остане на всяка цена в кабинета на партията на Трифонов не е случаен. 

Майката на Петър Илиев преди промените е била основно домакиня, а сега работи в кантората на сина си. Според юристи е нормално в тази кантора да работят толкова много счетоводители, понеже обслужват основно корпоративни клиенти.

3 Коментара
  1. майната казва

    Е, пробутаха ни нещо, като Тука има – тука няма такъв народ.Браво на актьорите, добре играят за Баце и Доганя ! Сигурно е доходоносно ???

  2. Масонът казва

    Само не разбирам какво значение има, че е масон, та го повтаряте при всяко споменаване на името?!?

  3. […] Защо масонът Петър Илиев е толкова важен за Слави? Кант… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.