Васил Божков бута сестра си за партиен шеф

1 7 524

Васил Божков набутва сестра си за лидер на своята партия „Българско лято”, дочу Narod.bg.

Оставка от ръководството на политическата формация, която остана извън парламента, подготвя укриващият се в Дубай олигарх. Изненадващият ход на хазартния бос далеч не означава, че той излиза от политиката, обясняват близки до него.

Дори напротив, покрай детинските драми, предизвикани от Слави Трифонов и задаващите се трети избори, Черепа е амбициран с двойни сили да атакува парламента, научи „Уикенд”.

За това и в момента той и съратниците му правят обстоен анализ на изтеклата злощастна кампания. На вота през юли Божков демонстрираше увереност, че без проблеми ще мине 4-процентната бариера, заради стремежа на хората за реванш спрямо Бойко Борисов.

За това и не е налива огромни суми в кампанията, обясняват хора от щаба му. От партията се ограничиха с дребни събития из големите градове, реклама в интернет и билбордове.

Запознати разкриват, че Божков действително не е плащал на застъпниците си, както се похвали. Нямало е и сериозни опити за финансово стимулиране на роми или безработни.

Днес всичко това е отчетено като грешка, която скоростно ще бъде поправена в задаващата се кампания. За нея са предвидени над 10 млн. лева. Освен плащане на агитатори и застъпници, се предвиждат и обиколки из страната, мощна рекламна кампания и привличане на положителни имена в листите.

На изборите през юли също имаше авторитетни фигури, но част от тях с доста спорна репутация от мутренските години. Единственото изключение бе адвокат Людмил Рангелов, прочул се като защитник на доста хора с любопитна биография.

Реклама

Отделно вече има договорка с близки до Божков бизнесмени да стимулират персонала си да пусне бюлетина с правилния номер. За капак от партията намекват, че този път босът най-после ще покаже прелюбопитни снимки, видеа и финансови документи, свързани с хора от правителството на ГЕРБ.

Свързана с реализирането на мащабният замисъл е и готвената оставка на Васил Божков от лидерският пост в „Българско лято”, обясняват запознати. Както можем да се досетим тя ще е чиста формалност, в опит за чистете на имидж. Самият Божков няма никакво намерение да губи контрол над партията.

За това и най-вероятният му заместник ще е неговата сестра Иванка, разкриват близки до формацията. Според стратегията тя трябва да бъде представяна като чист и неопетнен човек и лице на борбата за справедливост и изчегъртване на ГЕРБ.

Иванка трябва да стане лице на формацията, обикаляйки страната и участвайки в предизборни дебати. Все неща, които водещите телевизии категорично отказват на брат и. В случай, че се справи добре сестрата на Божков е и вариант за партиен кандидат на президентските избори, обясняват запознати.

Самата тя и до момента активно участва в кампанията на брат си. Иванка лично поема агитацията в Пазарджишка област, като дори се регистрира в избирателната комисия като представител на „Българско лято”, обясняват запознати. Самата тя лично обикаля и агитира роднини и приятели в родния Велинград.

Там бе и единствената и публична поява. Тя се включи в специална видеоконферентна връзка между Дубай и централния площад в градчето. На нея Божков отговори на въпросите на фенове и приятели.

Най-емоционалният момент бе появата на сестра му и леля му. Усилията на Иванка в крайна сметка дадоха резултат и партията събра почти четири процента. Във Велинград на изборите през април „Българско лято” получи първи резултат.

Иванка не за първи път представлява интересите на брат си, припомнят запознати. В смутните години на прехода тя не веднъж е ставала лице на част от бизнеса на Божков. Включително и финансова къща „Нове”, чрез която Черепа легализира голяма част от богатството си пред 90-те години на миналия век.

Към днешна дата сестрата на олигарха има участия в няколко фирми. Както можем да се досетим повечето от тях се занимават с хазарт и залози, но в момента нямат дейност. Единственото действащо е дружество занимаващо се със строителство, което превърта милиони левове.

1 Коментар
  1. майната казва

    По закона Магнитски, нито Божков нито сестра му вече са легитимни за тази партия.Партията също трябва да е аут ! Сега ми хрумна , МАФИЯ се превежда като СЕСТРА МИ !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.