Петьо Блъсков не си плаща наема? Баце му дал 525 000 лева коронасубсидия да хвали ГЕРБ

0 3 117

Петьо Блъсков изрева кански, че служебният министър на културата проф. Велислав Минеков иска да изгони в. „Труд” от редакцията, собственост на министерството, защото не си плащал наема.

Помещенията са необходими на МК, защото там трябва да бъде настанен Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

Издателят на „Труд”, обаче, е гушнал точно 525 000 лева субдсидии от ГЕРБ за справяне с коронавируса, като в замяна страниците на някогашния печатен лидер са пълни с хвалебствени дописки за „успешното правителство” на мутрата Бойко Борисов, научи Narod.bg.

Затова и съвсем неслучайно актьорът с диплома от ЮЗУ Това Биков подскочи театрално в парламента с пламенна защита на Блъсковия „Труд” ,като очаквано насочи атаката си към президента Румен Радев.

Реклама

Ако и този път Румен Радев замълчи и се скрие зад клишетата, ще считаме, че неговите тревоги за свободата на словото са били неискрени и фалшиви. Ако Румен Радев не реагира адекватно в тази ситуация, ще считаме, че неговият служебен министър е единствено изпълнител на поръчка за унищожаване на всеки журналистически глас, който не е насочен в подкрепа на водената от служебното правителство политика.

С тези думи от парламентарната трибуна един от най-изявените рупори на шайката поиска от държавния глава да вземе отношение по казуса с прекратения договор за наем на в “Труд”.

Bird.bg допълни темата с разкритието, че Петьо Блъсков, който не си плаща наема за офиса на в. „Труд” и е недоволен, че наемодателят ги гони, но същевременно премята и обществото.

„Ако читател реши да се осведоми от сайта на вестника за фирмата наемател, разбира, че такива фирми не съществуват. Петьо Блъсков лъже читателите си за фирмите. Защо?

Търсачката на ББРД обаче ги намира за секунди и показва, че Труд Медиа ЕООД е подпомогната с 525 хиляди лева коронасубсидии. И това е без да броим финансиране от други източници”, пишат колегите от Bidr.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.