Narod.bg уволни патерица на Бойко: Изхвърча зам.-министърът на енергетиката Александър Николов

0 6 776

Важните хора в държавата четат Narod.bg – поредното доказателство дойде преди минути – министър-председателят Стефан Янев уволни заместник-министъра на енергетиката Александър Николов. Това е първото уволнение на човек от служебния кабинет. В съобщението на правителството не се посочват мотиви. До разкарването на Николов, обаче, се е стигнало след наша публикация, че зам.-министърът е пионка на Бойко Борисов и Делян Пеевски в сектор „енергетика”.

Николов бе номиниран във втория проектокабинет на Слави Трифонов за министър на ресора с изключително значение за националната сигурност.

Както първи писахме, Александър Николов е топлата връзка между ГЕРБ и ДПС в енергийния сектор като протеже на финансиста Стоян Мавродиев, близък до наркобос №1 Евелин Банев – Брендо.

Реклама

Още докато бе председател на Комисията за финансов надзор Мавродиев, прочул се като „най-скъпият държавен служител“ с годишна заплата от близо 500 000 лева, изтегля Александър Николов в инвестиционния фонд, като една от задачите на протежето му е реализацията на няколко големи енергийни проекта.

С дружества от водния сектор, близки до силния човек на ДПС, се разработва спечелването на суперфицията (право на строеж, б.ред.) за изграждането на нови енергийни мощности на хидровъзлите при Силистра и Никопол.

Целта е чрез „външни“ инвеститори в консорциум с български компании от водния сектор да се изградят при Никопол и Силистра тези нови електропроизводствени мощности.

Друг основен проблем е експертизата му, която няма нищо общо с енергетиката, алармира тогава източникът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.