ББР продава уникалното служебно BMW 750 Li xDrive на банкера на Брендо – Стоян Мавродиев (СНИМКИ)

0 3 048

Българската банка за развитие (ББР) продава служебната лимузина BMW на изритания от държавния трезор Стоян Мавродиев, лично назначение на ГЕРБ, за да раздава кредити на „наши” фирми, научи Narod.bg.

В момента колата е паркирана пред банката с табелка. Столична община под токчето на Йорданка Фандъкова пък таксува тротоарно право за търговска дейност, общо 4 кв. метра.

Служебната кола на Мавродиев е на публичен търг. Има само няколко такива в света с всички екстри. Луксозната лимузина е произведена през 2016 г., изминала е 19 000 км , а под капака дреме „звяр” с 449 конски сили. Началната цена започва от 95 000 лева.

Реклама

ГЕРБ много обичаше да ползва общите ни пари за излишно скъпи неща. Поздравления за новия екип на ББР, който се разделя с екстрите на гербопитеците, които до вчера гонеха рейса, а днес се возят в лимузини, платени от нашия джоб.

Мавродиев, който по време на своето управление раздаде кредити за над 2 милиарда лева на фирми от обръчите на ГЕРБ и ДПС, се прослави, при това съвсем заслужено, като най-добре платената писарушка в България.

Трудът на банкера, близък до топ мафиота Евелин Банев – Брендо, който бе оценен на 36 211 лв. месечно (434 537 лв. на година), се оказва много по-ценен от този на министър-председателя, чието възнаграждение е било 6954 лв. чисти пари през 2018 г., тоест пет пъти по-малко от този на банкера.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.