Само в Narod.bg: Спас Русев мамил на изпита в ЮЗУ, спасил го… партийният секретар (КАК от шофьор се става мултимилионер?)

1 7 213

Как от шофьор в стария Институт по социология към БАН Спас Русев стана мултимилионер? Сигнал до Narod.bg описва сенчестия път, по който новият собственик на „Булсатком” е стигнал до върха: чрез измами.

Вижте разказа, който описва перфектно неслучилия се български Преход:

Случаят с този Спас е много, много поучителен. Преди години той спомена, че нямал висше образование, защото комунистите не му разрешили да учи. Как точно е станало това „неразрешаване“, помнят старите преподаватели от ЮЗУ от времето на Филиала, когато те са били млади момичета на възрастта на някои от кандидат-студентите.

Та въпросният съвременен олигарх на име Спас трябвало да се яви на кандидат-студентски изпит по български. Тогава в залата с кандидат-студенти т. нар. квестори събираха паспортите на кандидатите на една маса, зад която седяха, за да следят за преписване, и скучаеха.

Та от скука решили да разгледат паспортите на кандидат-студентите в залата и установили какво? Че снимката в паспорта на Спас не отговаря на никого от присъстващите.

Реклама

На всичкото отгоре една от квесторките била и съученичка на Спас и добре го познавала. Тъй като третата квесторка имала съпруг, работещ в милицията, обадили се там. Обяснили им, че те ще имат грижата да поемат случая.

Не знам какво са правили, но са установили, че вместо Спас се явява някакъв, завършил българска филология. Решено било да изчакат Спас да се яви лично на следващия изпит (идеологически, въведен от Филиала за всички специалности) и тогава се намесили.

Прибрали Спас в една стая с квесторките, извикали и тогавашния заместник-ректор проф. Кирил Чимев. И изведнъж Спас заявил, че желае да извикат и партийния секретар.

И го извикали! Става дума за доц. Георги Димитров. Той дошъл и по желание на Спас (тогава кандидат-студент, уличен в престъпление) двамата се усамотили за кратък разговор във вътрешно помещение. След което излезли и партийният орган наредил на всички: „Веднага се разотивате и забравяте за случая!“

Така заместник-ректор, квесторки и народна милиция наистина се разотишли.

Става дума за дълбок соц! И малък епизод в биографията на бъдещ собственик на българската икономика. Е, подставено лице. Но на КОГО? И на кого му пука, интересно е шоуто на Слави!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.