Слави заговори за предателство?! След като набута новите калинки, Дългия прехвърля вината

3 2 809

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, чиято партия се опитва да състави правителство от нови калинки и даде в петък на президента Румен Радев изпълнен мандат, се опитва да прехвърли отговорността си за евентуален крах в сряда в парламента, на Демократична България и на „Изправи се. БГ! Ние идваме!“, установи Narod.bg.

Днес се очаква двете т. нар. формации на протеста да излязат с решения как да гласуват в Народното събрание за проектокабинета на ИТН, а във вторник и на БСП, която е най-благосклонна към хората на Трифонов. На този фон, той обяви отново чрез страницата си във фейсбук, който му стана основен канал за комуникация, че „Подкрепата от така наречените „партии на протеста“ към правителството на „Има такъв народ“ е повече от логична“.

Трифонов дава и няколко свои аргументи , като сред тях са необходимостта да „да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ“, съдебната реформа, планът за възстановяване, преизчисляването на пенсиите и подготовката за евентуална Covid-криза.

„Първо. Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ. Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Второ. Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не“, твърди той в поста си.

Реклама

И продължава с изреждането на безспорните, според него, теми: „

Трето. Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Четвърто. Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Пето. Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното – държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с Covid -19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Шесто. С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които „Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика“

Накрая обобщава: „Така че, ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това“.

3 Коментара
 1. вуйчо Ваньо казва

  слафффчо,синко и ти като жужето си плиснал легена мой ,то тъй на думи и буцко я докарваше ,ама с тея „криви“коне как ще теглите каруцата бе ….този ,гласувах за вашата партия ама това беше подследното ,не ставате мой ,не ставате ,а и жужето навирило пипера на 25 см. от земята стои – медитира ….палячо ,та на кратко – не ставате много ла-ла и това

 2. й пенев казва

  слави, или славчо, седни си на задника и без емоции, 2-3 минути преосмисли!!
  Някой стисна ли те за „топките“ , някой май ти предложи “ изгодно“ предложение“, но ти се опитай да бъдеш мъж – НЕЗАВИСИМ и с ГОРДО ЧЕЛО!!!Заработил си с труда си достатъчно за да бъдеш Независим!!! Вече си на прага на третата възраст! Няма какво да губиш или да спечелиш! На тази възраст на мъжете по малко ни „пука“! Преосмисли и бъди горд плевналия!!
  Тези дни са съдбовни , треба да се докажем и победим , ПАК и ПАК!
  След 3-4 дни ша знаем , кой как се е проявил , как и какво каза и изхортува, дано не и как се е окакал вовеки!!!

 3. майната казва

  Майко мила, откъде се взимат, тъпанар след тъпанар?? И със самочувствие, да учат всичко живо ? Кой е предател и на какво? Изведнъж от длъжници на Боко, станахме длъжници на Някакъв Слави ? Този човек си възпитаваше дълги години електорат! Такива като него !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.