ЧЕСТИТО: Масонът в „Има такъв народ“ Петър Илиев бил адвокат на руското посолство

2 8 865

Кандидатът за премиер, вътрешен и правосъден министър в кабинета на ИТН – масонът Петър Илиев, за когото вече писахме, че е зет на организационния секретар на БСП Пламен Червеняков и обслужва правно БСП срещу 50 000 лева такса, има и друг много влиятелен клиент – Руското посолство, съобщиха пред „Уикенд” запознати с кариерата на юриста от Пловдив.

Няма съмнение, че играта тук е сериозна, тъй като Руската федерация едва ли ще наеме като адвокат някой случаен. Да не говорим, че напоследък беше наситено със събития, включително и една дълга поредица от изгонени руски дипломати за шпионаж.

Кантората на Илиев обаче не е посочена на страницата на посолството в списъка на юристите, които работят с редови руски граждани, които имат нужда от правна помощ в България.

Реклама

Затова пък я има на сайта на посолството на САЩ в София, в рубриката „правна помощ”, редом с други адвокати. Този списък, разбира се, е придружен с бележка, че Държавният департамент не поема отговорност за „професионалните способности, репутацията или качеството на услугите” им, като е уточнено още, че включването в този списък по никакъв начин не е одобрение от Министерството или правителството на САЩ.

През последните дни се появиха и информации, масонът-адвокат ползвал в своя книга текстове от чуждо изследване, без обаче да го цитира. В изследването на Илиев „Компетенцията на Народното събрание” се твърди, че имало дословно преписани пасажи от доктората на преподавателката в Софийския университет Наталия Киселова „Парламентарен контрол”.

От партията на Слави Трифонов заплашиха със съд всеки, които нарече техния кадър плагиат. Те попитаха още защо едва сега се повдига въпросът за копираните текстове, а не преди пет години, когато се е появила въпросната книга.

2 Коментара
  1. Градинаров казва

    Да не би този Петьо да е наш агент и да работи за нашето разузнаване ? Сега заостряме вниманието на руснаците и може да му резнат заплатата. Ейййй, ама много сме завистливи това българите.

  2. […] ЧЕСТИТО: Масонът в „Има такъв народ“ Петър Илиев бил а… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.