Румен Радев бесен на ИТН, стяга своя партия (ВИЖТЕ кой ще е лидерът)

5 5 777

Опитите на Слави Трифонов да набута компрометирани калинки във властта след победата на 11 юли, както и отказът на „Има такъв народ” да номинира успешните служебни министри за редовни, са амбицирали президента Румен Радев спешно да активира своя партиен проект, който преди време замрази, научи Narod.bg.

Държавният глава бил много разочарован от Слави Трифонов, което става ясно от негови подмятания, както и от изявления на служебния премиер Стефан Янев. Президентът открито намекна, че не одобрява състава на правителството, предложено от „Има такъв народ”, а негови хора публично призоваха лидера на БСП Корнелия Нинова да не подкрепя кабинета.

Огорчен, че идеята за промяна се проваля, Радев възнамерявал на следващите предсрочни избори – каквито все по-ясно се очертават – да се яви със своя формация, разкриха няколко независими един от друг източници на „Уикенд”.

Реклама

Неин председател обаче нямало да е самият Радев, а настоящият служебен премиер Стефан Янев. Официалният мотив, който държавния глава ще изтъкне за това, че прави свой партиен проект, е че е разочарован от „незачитането на волята на българите, които искат тотална промяна в управлението на страната”.

Стефан Янев и неговият екип само за два месеца спечелиха общественото доверие и вече се ползват с близо 60% положителен рейтинг.

Според социологически проучвания, които били поръчани от щаба на държавния глава, поне 50 на сто от хората биха гласували за партия на Румен Радев – за да може в Министерски съвет да остане настоящият служебен кабинет, който стартира тотално „изчегъртване”, припомня „Уикенд”.

Самият държавен глава, като безапелационен фаворит за президентските избори, щял да гони втори мандат. Така, ака плановете му се осъществят, властта и на „Дондуков” 2, и на „Дондуков” 1 щяла да остане под контрола на Румен Радев.

5 Коментара
 1. Затвор за тиквата казва

  Това е единственият начин хунтата да замине в историята, но до колко новината не е фейк.?

 2. Жоро казва

  Най- доброто решение, за да бъдат изронати ИЗ основи. ИТН се провали тотално . Няма да вземат и един глас на бъдещи избори! Подлога и продажник е Славея.
  Само напред с нова формация- правилно решение

 3. Джъстис казва

  Най-после!

 4. Koko казва

  Само партия на президента ще свърши наистина работа! Корнелия да не подкрепя това правителство на ИТН, пълно със съмнителни екземпляри!

 5. данимо казва

  Много наивен народ! Промяна няма да има докато сме членове на НАТО и ЕС! Това е гарантирано! Нито ЕС ще позволи промяна нито НАТО! Те ако искаха да променят нещо да го бяха сторили тихомълком. Нашата участ е да бъдем ограбвани. Германия ограбвая Европа, а САЩ ограбват света и Германия. Товая е истината! Докато сме в техният лагер все така ще бъде! Това е участта на слабите и малките при капитализма. Иначе големите отдавна да са фалирали. Нашите нови „партньори“ не са нито по-работливи, нито по-образоваяни, нито по-дисциплинирани – по крадливи са от нас! Кражбата и измамата са най-характерното на частната практика!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.