ПАЗЕТЕ СЕ! Лозенец и Созопол – най-големите огнища на Ковид-19

2 4 601

Бум на заразени с коронавирус българи след лятна почивка, прекарана по Южното Черноморие, е на път да доведе до нови ограничителни мерки. Затова намекна заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров, който алармира, че до няколко дни България ще влезе в „оранжевата“ зона на опасност от Ковид-19.

Проверка на „Уикенд“ по Южното Черноморие установи, че най-големите огнища на коронавирусна инфекция са курортното селце Лозенец и препълнения с туристи това лято Созопол. „Прекарахме уикенда в Лозенец и сега цялото семейство сме болни“, споделя софиянецът Марин, отдъхвал със съпругата си и двете им деца в черноморския курорт. Според думите му, в Лозенец масово се игнорират противоепидемичните мерки и дори в магазините касиерките, пък какво остава за клиентите, са без предпазни маски.

Най-големият развъдник на Ковид-19 в района си остава дискотеката „Хасиенда“, стопанисвана от столичния бизнесмен Димитър Тодоранов. Това лято заведението винаги е препълнено в пъти над крайния предел, а охранителите не спират на входа тълпите купонджии даже когато дискотеката е пълна, за да им приберат вход от 30 лева, естествено, без да издават касови бележки.

Реклама

„В „Хасиенда“, а и във всички останали нощни заведения в Лозенец, има струпване на стотици млади хора, консумиращи алкохол и наркотици. Чужденци, идващи за първи път на почивка в България, избягаха ужасени , когато влязоха в дискотеката – не само, че е препълнена с клиенти, но навалицата е толкова голяма, че хората буквално не могат да се разминат, без да се отъркат един у друг“, разказва заразеният с копронавирусна инфекция Марин.

Само преди седмица в Приморско, напук на пандемичната обстановка, се проведе тридневен музикален фестивал на плажа „Перла“, а организаторите отчетоха над 8000 продадени билети. Мрачните прогнози на епидемиолозите са, че в следващите дни ще има нов бум на заболели от коронавирус сред посетителите на музикалния фест.

Друго огище на коронавирусна инфекция е Созопол. Там плажовете са препълнени, а вечерта човек трудно може да си резервира място в ресторант, бар или в някоя от десетките плажни дискотеки. Никой не носи предпазни маски, а представители на РЗИ липсват, за да проверят поне супермаркетите и ресторантите за спазването на елементарни предазни мерки. „Та на повечето места няма дори дезинфенктант. Даже и в аптеката не те карат да си слагаш маска, аптекарката също обслужва клиентите си без маска“, потресени са от пълната абдикация на Здравното министерство през превенцията срещу коронавирус лекари.

„Уви, служебният здравен министър Стойчо Кацаров не вярва в коронавируса, а в това, че лекарите от „Пирогов“ извършват фалшиви операции. Заради това номата трета вълна на коронавирусна инфекция, която се очаква до 2-3 седмици, може и да е по-смъртоносна от предходните две“, бият тревога медици.

2 Коментара
  1. данимо казва

    Вълни от коронавирусни инфекции има само в главите на продажните политици. Не им слушайте глупостите, хора! Това са измамници и проводници на престъпните американски интереси. Америка фалира! Капитализма фалира! Това е истината! Няма никаква епидемия! Гледайте какво ставеа в Европа и мислете с главите си!

  2. Бай Ландо казва

    В останалите южни курортни дестинации, по т. н. Южно Лайноморие, като Елените, Слънчака най -паче, в Несебър, Поморие, целия Бур-ГЪЗ, специално селцет с бетонен плаж, Китен, в Созопол от край до край, Приморско, специално и в градчето с бетонен плаж-Китен, (където и аз се просрах), Лозенец, „Царево“, Ахтопол, Синеморец, та чак до Резово, няма опасност от въпростната зараза. НО е много вероятно, почти сигурно е че ще ви гепи “сюргюна“. Защото по тези дестинации, термини, като “пречиствателна станция“, означават нещо, от рода на екзотична полова болест или религиозна секта. От Елените , та до Синеморец е и „меката“ на чалгизирането, профанизирането и простащината( специфично за Слънчака !) . Който се “кефи“ на кич музика , и на пласмасови “сувенири“, мястото му е там, на южното ЛАЙНОМОРИЕ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.