СКАНДАЛЪТ Е ОГРОМЕН: Министърка на Слави – съпруга на мутра, бивша барета, осъден за въоръжен грабеж?

0 20 254

Немислим скандал тресе „Има такъв народ“! Кандидат-министърка на Слави – Силвия Здравкова Бакърджиева, може да се окаже съпруга на осъждан за обири престъпник от обкръжението на подземния бос Златко Баретата!

Narod.bg проверява сигнала, за да се уточни дали евентуалният министър на околната среда и водите е от мафиотска фамилия!

Според прессъобщение от ИТН, публикувано от БТА, Силвия Бакърджиева има 12 г. стаж в държавната администрация и е работила в институции на ЕС.

Започва кариерата си като юрист в Министерството на земеделието, а от от 2011 до 2014 г. работи в Министерство на околната среда и водите, като се занимава с юридическа и експертна дейност в областта на правото на ЕС, след което повече от 4 години е представител на МОСВ в Постоянното представителство на България в ЕС, пише сайтът theredpill.life.

В LinkedIn може да бъде намерен профил Silvia Bakardjieva, чиято биография съвпада с основните кариерни етапи, описани в съобщението до БТА. Според профила, понастоящем г-жа Бакърджиева е заместник директор и юридически съветник на фирмата Органик Серт ООД.

От сайта на фирмата Органик Серт ООД може да се свали бланка с декларация за съгласие за обработка на лични данни, в която посоченият телефонен номер за контакт (0876000814) съвпада с телефонен номер за контакт и имената на е-мейл адрес за контакт ([email protected] ), обявени в Търговския регистър в партидата на фирма Де Юре Авис ЕООД, която до 27.07.2021 г. е била 100% собственост на Силвия Здравкова Бакърджиева.

Тази връзка потвърждава записа от биографията в LinkedIn, а и информацията публикувана от в-к 24-часа, че 41-годишната Бакърджиева помага на съпруга си, който има фирма за еко-земеделие. В същата статия се твърди, че Силвия Бакърджиева е продала консултантската си компания, която е основала в края на 2020 г.

Семейният бизнес на Силвия Бакърджиева

След справка в Търговския регистър изнесената информация се потвърди:

Реклама

На 04.01.2021 г. Живомир Тодоров Бакърджиев прехвърля дяловете си от Органик Серт ООД (ЕИК: 205787173) на Надка Димчева Здравкова, която от своя страна на 10.06.2021 прехвърля дяловете си на Нели Павлова Борисова  и фирмата се преобразува в ЕООД.

На 27.07.2021 г. Силвия Здравкова Бакърджиева прехвърля дяловете си от Де Юре Авис ЕООД (ЕИК: 206308900, основана през м. ноември 2020 г.) на Здравко Тенчев Здравков, който няма други участия в юридически лица, освен стара регистрация в гр. Хасково като Едноличен търговец (ЕТ, неюридическо лице) за Таксиметров пътнически транспорт.

След кръстосана справка в Търговския и Имотния регистър става видно, че Живомир Бакърджиев и Силвия Бакърджиева са имали договорна ипотека за жилище с адрес, който съвпада с адреса на седалището на фирма Де Юре Авис ЕООД:

Какво намира Google за „Живомир Тодоров Бакърджиев“?

Чрез търсене в Google по „Живомир Тодоров Бакърджиев“ (бел. авт. с кавички!) може да бъде намерен „Списък на делата в Специализирания наказателен съд, свързани с организирана престъпност (мерки 41 и 42 от Плана за действие за изпълнение на препоръките от Доклада на Европейската Комисия)“, който е публикуван на сайта на ВКС. Списъкът съдържа подсъдими лица по различни знакови дела. В този списък фигурира и подсъдимо лице на име Живомир Тодоров Бакърджиев (по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 от НК; по чл.195, ал.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, пр.2, т.4, пр.1, т.9, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК; по чл.339, ал.1, пр.2, алт.4 от НК).

Според публикация във в-к 24 часа от 05.04.2020 г Живомир Тодоров Бакърджиев е осъден ефективно на последна инстанция (ВКС) на 4 години затвор.

По партидата на въпросното дело в Специалнизирания наказателен съд може да бъде намерена информация за връщане на веществени доказателства, а именно „ДА СЕ ВЪРНАТ НА Ж.Т.Б. с ЕГН: ***, съпругата му Силвия З. Бакърджиева или упълномощено от тях лице телефон Пауър…“. Информацията е достъпна Портала за достъп до съдебни дела.

Осъждан ли е за грабежи Живомир Бакърджиев, съпруг на кандидат-министърката Силвия Бакърджиева?

Тъй като съдилищата не публикуват ЕГН-та на подсъдими и осъдени лица, не може да се твърди със сигурност, че става въпрос за същия Живомир Тодоров Бакърджиев, който е бил собственик на Органик Серт ООД, и чиято съпруга Силвия Здравкова Бакърджиева е била негов юридически съветник. В публичните регистри и избирателните списъци през годините не се намира друго лице с тези (доста уникални) три имена. От публично-достъпните документи по делото на Живомир Бакърджиев става видно, че лицето Ж.Т.Б има съпруга Силвия З. Бакърджиева. Прекалено много и прекалено тесни съвпадения…

Надявам се, че медиите и народните представители в Народното събрание ще зададат съответните въпроси на Силвия Бакърджиева и ще изяснят всички факти около нейния семеен бизнес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.