Депутат пред Narod.bg: Вървим към нови избори, Слави слиза от политическата сцена

1 14 662

Подмолните действия на „Има такъв народ“ водят България към трети предсрочни избори. На тях, обаче, картината ще е доста променена, защото Слави Трифонов ще изпадне от политическата сцена.

Това прогнозира пред Narod.bg народен представител, отчаян от задкулисието, което лъсна зад партията на Дългия.

От днес до следващата сряда, когато 46-ото Народно събрание ще гласува правителството на малцинството, наредено от Слави Трифонов, най-важният политически играч в България ще бъде… ДПС, което реално дърпа конците на ИТН.

Реклама

Това става ясно от действията и думите в последните часове на всички онези, от които зависи животът на редовния кабинет на „Има такъв народ“. „Слави Трифонов може и да се успокои малко, ако получат подкрепа от БСП, но това е малко вероятно, защото аритметиката за живот на правителството трябва да започне с „65+36=101 с червено рамо, но им трябват още 20“, смята депутатът.

„Демократична България“, наричани „майкопродавци“ от кандидат-министър на Слав, ще се самоубият политически, ако гласуват „за“. В групата на Мая Манолова не са единни, количествено натежават тези, които искат да работят със Слави Трифонов, ама и 13 депутати не могат да помогнат за сбор от 121 гласа.

ГЕРБ първо обещаха да останат извън пленарната зала, но после размислиха, че реално кръшкането от работа е подкрепа за „Има такъв народ“, и вчера направиха кръгом към залата, декларирайки: Вътре сме, категорично в опозиция!

И за да го бъде кабинетът на Слави Трифонов и „Има такъв народ“, зависи от гласуването или негласуването на ДПС. Хората на Мустафа Карадайъ или трябва да гласуват „За“, или да не влязат в парламента и да помогнат с по-нисък кворум, убеден е народният представител.

1 Коментар
  1. Альо Дудин казва

    Да слазя и да излазя от държавата въобще ,тоя чалгар непоръбен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.