Мегаскандал! При „Борисов 3“ е било най-голямото масово подслушване на българи в цялата ни история!

1 4 266

При управлението на „Борисов 3“ е имало най-голямото подслушване в историята на българския народ. Данните бяха изнесени от адв. Николай Хаджигенов, видя Narod.bg.

В момента имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в новата ни история, а може би и в старата ни също. Това буквално е български Уотъргейт. В тези материали към момента го няма президента, но е публично известно, че и той е сред тях. Към настоящия момент имаме три списъка със 123-ма граждани, които са подслушвани и на които знаем имената. Сред тях има журналисти – известни и не толкова известни, общественици, граждански активисти, политици, кандидати за политици и други, обяви адв. Николай Хаджигенов след заседание на Комисията за полицейско насилие. Той потвърди, че името му фигурира в списъка, цитиран от Фрогнюз.

Лично разпознах и име на човек от Софийска градска прокуратура. Той е бивш мой клиент, който не съм чувал и виждал може би от повече от 5 години. Връзката обаче е известна и вероятно това е причината. Представете си какви са мащабите – от обикновени хора от площада, през прокурор от СГС и стигаме до политици. В списъка няма политици от ГЕРБ”, посочи още той.

„Подслушванията са от периода 14 юли до месец май тази година – продължило е месеци след протестите”, добави адв. Хаджигенов.

Реклама

„От 1000 задания за подслушвания на 132-ма се знаят имената, списъците се допълват всеки ден”, обясни той.

По думите му списъците на този етап са секретни. „Списъците ще бъдат декласифицирани след месец, а един от тях – след три месеца“, каза Николай Хаджигенов.

Нашата история не познава такъв случай. Досега всички масови подслушвания са били инцидентни във връзка с някакво политическо дело“, припомни той.

По думите му прокуратурата не спира, а саботира работата на комисията.

1 Коментар
  1. Джейсън дин Алт казва

    Господин/госпожа, или там какъвто си. „Може да съм тъп“, но две неща знам със сигурност:
    1. Кюфтета без лук няма.
    2. От както Джугашвили е приключил войната в България специално не съществува техническа новост, която да не е била конспиративно приложена. Та и съвременната техническа подробност – Всяко вдигане на мобилен телефон отваря файл, който се записва. Така е било, така е и така ще бъде. Питай агент Павел дали всичко се записва. Това нарушава ред закони, но не пречи по никакъв начин да се изискват всички файлове със записи за всеки, който те интересува – също незаконно. И какво от това? Как ще го промениш с ресурс от 6 милиона, от които 3 не могат да четат и пишат?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.