РАЗКРИТИЕ на Narod.bg: Слави е провал! Гербаджия и касичка на мощен човек от ДПС поема енергетиката, кой е Александър Николов?

3 10 815

Слави Трифонов скоро ще бъде замерян с камъни от стотиците хиляди българи, които протестираха близо година с надеждата за промяна, разкри Narod.bg.

Дългия доказа своите задкулисни зависимости с мафията на хунтата около Бойко Борисов с предложението Александър Николов да поеме едно от най-важните министерства, разпределящо колосален финансов ресурс – на енергетиката.

Източник на Narod.bg от средите на ГЕРБ в Столична община изпрати сигнал до редакционната поща, в който описва кой всъщност е Александър Николов!

Оказа се, че бъдещият министър, който ще разпределя милиарди в сектора, свързан с националната сигурност, е топлата връзка между ГЕРБ и Делян Пеевски в енергийния сектор като протеже на финансиста Стоян Мавродиев, близък до наркобос №1 Евелин Банев – Брендо.

Още докато бе председател на Комисията за финансов надзор Мавродиев, прочул се като „най-скъпият държавен служител“ с годишна заплата от близо 500 000 лева, изтегля Александър Николов в инвестиционния фонд, като една от задачите на протежето му е реализацията на няколко големи енергийни проекта.

С дружества от водния сектор, близки до силния човек на ДПС, се разработва спечелването на суперфицията (право на строеж, б.ред.) за изграждането на нови енергийни мощности на хидровъзлите при Силистра и Никопол.

Целта е чрез „външни“ инвеститори в консорциум с български компании от водния сектор да се изградят при Никопол и Силистра тези нови електропроизводствени мощности.

Друг основен проблем е експертизата на бъдещия енергиен министър, която няма нищо общо с енергетиката, алармира източникът на Narod.bg.

Реклама

Александър Николов, който в момента е зам.-министър в служебния кабинет, разбира от комуникации и за професионалните среди на енергетиците е напълно неприемлива кандидатура. Липсата на опит и познания в енергийния сектор засилват допълнително съмненията за тежки зависимости от кръга на Стоян Мавродиев и Пеевски.  

Неговото назначаване ще създаде хаос в сектора, защото не еднократно е заявявал, че приоритети са преструктурирането на дълговите позиции на държавните компании.

Т.е., вместо проблемът да бъде решен чрез преструктуриране на производствените мощности, ще се преливат капитали от едни към други дружества и ще се ползват нови заемни инструменти, което ще е пагубно за енергетиката, категоричен е гербаджията пред Narod.bg.

Според него това ще доведе до поскъпването на тока, а това е потенциална криза, която може да свали всяко правителство от власт.

Официалната визитка на служебния заместник-министър на енергетиката Александър Николов:

Роден на 2 декември 1982 г.

Притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари.

Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера.

Владее английски език.

3 Коментара
  1. !!! казва

    Служебното правителство се справя много добре, ама явно не изнася на самозабравилите се.

  2. многознайко казва

    Преди време министри се подбираха по кръстовища,бензиностанции и паланки.
    Сега се подбират от базата данни на участвали в шоутата на новия бангия.Нищо лошо,но несериозно ми звучи.Сякаш свършиха достойните,знаещите и можещитеЗащо ли е така????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.