ФИНАЛЪТ: Ударените от служебния кабинет олигарси пробиха при Слави, спасение няма

3 5 470

Край на надеждите за промяна – ударените от служебния кабинет олигарси, които източваха милиарди от бюджета по време на хунтата ГЕРБ, са пробили в партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”. Така се случи най-черният сценарии – промяната се превърна в подмяна и спасение не дебне отникъде. Това установи със съжаление Narod.bg след участието на служебния икономически министър Кирил Петков в „Лице в лице“ във връзка с атаките срещу него.

„Явно тези хора, на които спряхме милионите, използват всяка пролука през партиите. Явно през ИТН са намерили пролука, за да не позволят по-дълго спиране на тези средства”, констатира възпитаникът на Харвард.

„Изненада ме атаката от ИТН, които уж бяха хора на промяната, хора на протеста, въпреки че по улиците не съм срещал ИТН да протестират. Явно има опити да не се позволи по никакъв начин хора като нас да останат по-дългосрочно“, добави той.

Според Петков хората със спрените пари са се успокоили, че след 2 месеца пак ще се върнат към бизнесите си.

„Казали са си, че след 2 месеца няма да ни има. Те използват пролука през партиите и са намерили, за съжаление, през ИТН“, добави Петков.

Реклама

„Първите две атаки ги очаквах, ГЕРБ и ДПС, защото ние спряхме много средства на много хора“, каза още служебният министър на икономиката. 

Петков заяви и че се гордее с това, което е свършил, защото служебното правителство е показало какво да очакват хората от политиците. Той обобщи и че където и да е погледнал, е видял проблем за месеците, в които е бил министър.

„И във ВМЗ има проблем, почти навсякъде има проблеми. Като говорим за язовири –  това са неодушевени предмети, а зад тези думички има хора. Има човек спечелил поръчка, сложил си е в джоба от данъкоплатеца и най-вероятно е върнал едни пари към управляващите към онзи момент“, добави той.

Петков коментира и че е министър на България.

„Аз съм министър на България, на никой друг. Никой не може да ми вдигне телефона и да каже: Това или онова направи“, каза още Петков и добави, че ще следи и всяка стъпка на новото правителство:

„За да съм сигурен, че събиралите милиони през обществени поръчки, няма да намерят път. Обещавам, че сега сигурно няма да сме в правителството до седмица, но ще следим тези средства. Тайната за една корупционна сделка ще се случва по-трудно“, заяви служебният икономически министър и допусна, че ще има правителство.

3 Коментара
 1. Сиси казва

  Всеки нормален българин цени служебния кабинет и иска да продължат работата си.
  Всички гласували за ИТН очакваха,че поне част от тях ще продължат и в ИТН,но се оказа ,че ИТН подведоха народа и това е тяхното самоубийство.

 2. майната казва

  Нещата загрубяха, да се въртиш леко е едно, но да се завъртиш на 360 градуса това е непростимо.Ще се въртиш като перка и ще си вкъщи ? Тези, които зареждаше с простотия 20 години и те няма да простят?

 3. !!! казва

  Служебното правителство се справя много добре, ама явно не изнася на самозабравилите се.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.