Съдия Ченалова потвърди: Бойко щял да прави на колбас бившия шеф на ДФЗ Светослав Симеонов (ВИДЕО)

3 5 784

Свидетел и потърпевш от т. нар. „канибалски скандал” е бившият шеф на ДФЗ Светослав Симеонов, когото Бойко Борисов заплашил, че ще го прави на колбас. Това твърди във видеоинтервю за БРРД бившата съдийка Румяна Ченалова, предаде репортер на Narod.bg.

Симеонов се е явил на разпит пред нея през 2010 г., за да оттегли показанията си за подкуп обещан от бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Според министъра на вътрешните работи Бойко Рашков свидетелят е бил заплашен от бившия премиер Бойко Борисов с думите: “Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо”.

Рашков не разкри неговата самоличност, но опирайки се на косвени данни Свободна Европа посочи, че най-вероятно става дума за Светослав Симеонов. Сега това се потвърждава и от Румяна Ченалова, пред която Симеонов е променил първоначалните си показания за подкупа.

“Свидетелят беше атипично разтревожен. Той беше блед, променяше цвета си през цялото време. Аз мисля, че той изпитваше ужас” – спомни си Ченалова.  “След разпита аз бях толкова развълнувана в отрицателен смисъл, толкова ядосана, възмутена от това, което видях и чух, че запазих протокола от този разпит, колкото и невероятно да звучи и го имам от 2010 г.”, сочи bird.bg

Реклама

Оттеглените показания на Симеонов са брънка от сложна верига събития, които държавното обвинение изследва по досъдебно производство за злоупотреба с европейски средства и подкуп. В този казус се вписва и “канибалската” заплаха срещу  свидетел от страна на бившия премиер-министър.

Сигналът за злоупотребата с европейски пари е подаден в прокуратурата още през 2009 г. Става дума за злоупотреби с дружества участвали в търгове за храни за бедни. Прокуратурата започва проверка, по която е разпитан и Светослав Симеонов. Той разказва пред разследващите, че за да подпише връщането на ДДС на фирмите “В.Д.В. 007” и “Мелком”, Мирослав Найденов му е обещал подкуп от 200 000 лв. Но впоследствие Симеонов оттегля показанията си пред съдия Ченалова.

Ченалова представи копие от протокола, от който става ясно, че първоначално наблюдаващ прокурор по случая е бил Красимир Тренчев от СГП, който се ползва с репутацията на съвестен и почтен магистрат. Според източници, близки до разследването, Тренчев е направил всичко възможно да се премести в Специализираната прокуратура, защото работата му по въпросното досъдебно производство се превърнала в източник на негативи за него.

След като Симеонов оттегля показанията си, делото потъва в забвение, но е възобновено след падането от власт на Бойко Борисов през февруари 2013 г. Скоро след това в края на март 2013 г. специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към СГП обвинява Мирослав Найденов в корупция, принуда и злоупотреба със служебно положение.

Оказва се, че това е същото досъдебно производство, започнало още през 2009 г., което четири години е било водено срещу неизвестен извършител.

3 Коментара
  1. [email protected] казва

    ЗА КОЛБАС СТАВА ТУЛУПА ,ОТИ ИМА ,,МАЗНИНКА’.

  2. Скандалчо казва

    Антон Петров Хамстера е починал при странни обстоятелства : https://novinarbg.com/kak-zagina-i-koj-e-anton-petrov-hamstera-podrobnosti/

  3. firebg казва

    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.