Спец по национална сигурност: Пламен Николов турен за премиер в последната минута, ИТН излъга избирателите

1 3 429

Лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов излъга избирателите си, че посоченият от партията премиер Пламен Николов е бил избран за поста преди две семмици. Най-вероятно философът в правото е натиснат да поеме поста буквално в последната минута, след като Narod.bg и още няколко медии извадиха брутални факти за предишния фаворит – пловдивският масон адв. Петър Илиев.

Това пише в свой пост експертът по национална сигурност проф. Николай Слатински, установи Narod.bg.

Ето пълния текст, който е достатъчно красноречив:

Преди малко си говорих с познат, който е вътре в нещата, често шета из разни министерства. Той, още преди да стане публично известно, че СТ оттегля кандидатурата си за Петър Илиев и спешно предлага нов кандидат, ми се обади вчера и буквално ми каза тогава – внимавай как коментираш Петър Илиев, да не се изтичаш като пуле пред майка, защото няма той да бъде, взето е решение да бъде сменен.

Та според този мой познат, който често ми е споделял информации на ухо, повечето от които са били близо до истината (а аз съм внимавал да не ме ползва за пощенска кутия), за Петър Илиев в някои министерства услужливи експерти, готови да вземат подходящия завой, са готвили справки и информации за определени политики в техните ресори.

Обърни внимание, каза ми този познат – готвили са ги за Петър Илиев!

Реклама

Аз сега прочетох, че Пламен Николов е казал същото като СТ – че би определен за премиер преди две седмици!

И се замислих. Да, вероятно е при провала на първия проектокабинет, който така и не стана проектокабинет, с него да е говорено да бъде включен като някакъв във втория проектокабинет, който сега, с връчен мандат може и да стане проектокабинет, а може и да не стане.

Но! Ако са изготвяни справки и информации за Петър Илиев, значи няма как Пламен Николов да е бил кандидат на ИТН отпреди две седмици. А смяната е станала в последния момент.

В такъв случай Пламен Николов просто е можел да каже вчера, че няма да коментира кога му е предложено да стане кандидат за премиер, важното е само това, че той е кандидатът на ИТН за премиер.

Какви ме вълнува ли? Вълнува ме нещо, което много трудно може да бъде доказано, освен ако някой от кухнята на ИТН или пък някой от експертите, които са готвели справки и информации за Петър Илиев, не го съобщи.

Жегна ме говоренето на Пламен Николов за Преспанското споразумение, но то обаче касае [Северна] Македония и Гърция. Значи той бегло е чул нещо, но не е вникнал в него. А би могъл да е прочел през двете седмици справката по този архиважен и хиперболезнен въпрос. Но вероятно подобна справка все още не е стигнала до него, защото – кой знае – дали тя още не е на бюрото на Петър Илиев…

И така у мен се поражда съмнението, че заявявайки, че отпреди две седмици е бил определен за кандидат за премиер, Пламен Николов може и да е излъгал. А на мен никак не ми се иска, ама никак не ми се иска, той да започва кандидат-премиерстването си с лъжа.

1 Коментар
  1. Dari казва

    Цялото ИТН е голяма лъжа.Колкото повече са в центъра на вниманието, толкова повече им лъсва ДПС-арската зависимост.Седна дума новите „патриоти“.Нищо добро не ни чака.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.