СКАНДАЛ в Narod.bg: Даниел Вълчев се бута за министър на Слави по масонска линия

2 4 885

Хигиена нулева в бъдещия кабинет на Слави Трифонов! Старата „жълта муцуна“ проф. Даниел Вълчев е сред потенциалните министри в бъдещия кабинет на Слави Трифонов, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от „Има такъв народ“.

След като стана ясно, че премиер на ИТН вероятно ще е адвокатът-масон Петър Илиев, обвързан по линия на „свободните зидари“ в Пловдив с червения олигарх Георги Гергов, с шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров и дори със спорния главен прокурор Иван Гешев, сега и Даниел Вълчев се натискал за нов министерски пост като масон.

Професорът, който в момента е декан на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев, който преди 16 години бе вицепремиер и министър на образованието в кабинета на Сергей Станишев.

Реклама

Вълчев, който направи политическа кариера покрай НДСВ на Царя, е известен с връзките си с шефа на разузнаването преди 1989 г. Любен Гоцев, с бившия министър на отбраната Димитър Луджев, който го назначава в ръководеното от него министерство, с банкера Емил Кюлев и други политици и крупни бизнесмени.

В 36-ото Народно събрание Даниел Вълчев и свързана с него фирма са разследвани за корупция и участие в източване на държавно дружество.

Даниел Вълчев бе министър на образованието и науката, между 17 август 2005 и 27 юли 2009 г. Той е министърът, който въвежда делегирани (самостоятелни) бюджети за българските училища, външното оценяване всяка година на всеки ученик. През 2007 г. тези промени станаха повод за учителска стачка, която е най-голямата и продължителна учителска стачка в България.

Професорът-юрист е деен участник и в икономическия живот на България след 1989 г. Във фирмата „Филимко“ АД е бил съдружник на Любен Гоцев (1997 г.), работил е и с Емил Кюлев и с други главни действащи лица на българския преход.

Бил е член и на ръководството на солидни фирми в туристическия, застрахователния и други браншове като „Златни пясъци“, ЗАД „Булстрад-живот“, „Ривиера ИН“ АД, „Сигма“ ООД, „Ривиера Мениджмънт“ АД, „Албин Корпорейшън“ (от Британските Вирджински острови), „Росексимбанк“ АД (като представител на „Демекско консултантс“ ООД, Република Кипър) и други.

2 Коментара
  1. Балтията казва

    Масоните-адвoкaти и „професори“-партийци по ДС-мутро-право (бавно-развиващия се туфалак Герджик) мoгaт caмo дa зaбъркaт oщe пo-гoлямa кaшa! Зa дa cи дoкaрaт oщe дoпълнитeлни хoнoрaри зa рaзбърквaнe нa cъздaдeнaтa oт тях кaшa! Рaзбирa ce чрeз cъздaвaнe нa oщe пo-пo-гoлямa кaшa!

  2. НИКОЛЕТА Д-Р ЛОЗАНОФФ, акад. проф. приват-доцент д-р, зам.пом. ректор казва

    Бахти и крадливия слузест червей !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.