ПЪЛНО ПАДЕНИЕ: Острие на Слави е дясната ръка на Фуат Гювен, банкера на ДПС (КОЙ Е Любомир Каримански?)

0 11 314

Любомир Каримански, икономистът, когото Слави бута за министър, се оказа дясна ръка на милиардера Фуат Гювен, личният банкер на ДПС и Ахмед Доган, разкри Narod.bg.

Новоизпеченият депутат уличи в конфликт на интереси зам.-министъра на финансите от екипа на Асен Василев – Виолета Лорер, заради това, че съпругът й Даниел Лорер е партньор на фонда „Джереми“ – България. Кой обаче е въпросният Каримански, който така задълбочено рови в биографиите на служебните министри?

Реклама

Той роден през 1971 г. в градчето Койнаре, близо до Червен бряг. Завършил е „Финанси“ в УНСС, след това специализира в Гърция Англия и САЩ. Каримански е бивш изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „Инвестбанк“ в периода 2011 – 2015 г.

Повечето от хората в „Има такъв народ“ бяха избрани с кастинг, но не и Любомир Каримански. Обяснението: Любомир Каримански и Слави Трифонов се познават от родния си край и били в приятелски отношения.

Собственикът на „Търговска банка – Д“ Фуат Гювен е бил агент на ДС, още през 70-те години, преди да се пресели със семейството си в Турция. Агентурното име на Фуат Гювен е агент Ахил, вербуван е през 1975 г. и е бил агент до 1978 г.

От 2007 година Каримански е шеф на „Демирбанк“ (бивша Търговска банка) и е близък с основния акционер Фуат Гювен. Фуaт Гювeн e рoдeн в Мoмчилгрaд, в нaчaлoтo нa 90-тe зaпoчвa бизнec c кoжи, търгувa c гoривa, купувa зaвoди, имa бeнзинocтaнции, хoтeли и ВEЦ-oвe.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.