Докторът с павилиона, убил дете: Сключил договор за наем за 66 000 лева на месец! Кабинетът го чегърта до дни

1 2 165

Директорът на болница “Свети Иван Рилски” д-р Антон Петков е сключил договор за наем за колосалните 66 000 лена на месец, без да го съгласува с Министерството на здравеопазването и с Борда на директорите, удивиха се от Здравното министерство, установи Narod.bg.

Имало е и редица сигнали за нарушения с обществени поръчки в болницата.

Далаверата на доктора, подписал разрешителното на павилиона, който уби с ток 16-годишно дете на улицата, станала само дни преди служебното правителство да встъпи в длъжност. Директорът на болница „Свети Иван Рилски” се възползвла от безвремието във властта и сключил договор за наем на съседна сграда.

За него от Министерство на здравеопазването разбрали случайно, обясни за NOVA заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

„Визирахме Съвета на директорите, за да искаме обяснение от тях знаят ли за този договор, каква е обосновката за необходимост и смятат ли, че наемната цена е нормална”, каза той.

И допълни:

Реклама

„След това се получи протоколът на този Съвет, в който и те твърдят, че и те не знаят за такъв договор, което вече е абсурдно поведение на управителя”. Сключеният договор е за сграда, с площ над 2000 квадратни метра и с наем от 66 000 лева на месец, които трябва да се изплащат от бюджета на болницата.

„Това е безумна цена според мен. Доколкото знам от предишния управител, там има намерения да се направи център за лечение на мозъчно-съдови заболявания, но при всички положения там трябват не повече от 500-600 квадрата”, категоричен бе Петров.

Оказва се, че д-р Антон Петков е подписал и договор за наем с павилионите пред болницата. Именно там преди няколко месеца живота си загуби 16-годишно момче, след токов удар.

„Там излезе, че предишният управител е сезирал Столичната община по отношение на договора и законността на павилиона. Дадени са предписания, започната е процедура за премахването му, а той в хода на това, въпреки че е знаел че има такава, е сключил нов наемен договор”, посочи Димитър Петров.

И за двата договора са подадени сигнали до МВР и прокуратурата – твърдят от здравното ведомство.

„Според мен този човек има абсолютно всички основания да бъде освободен”, смята Петров. Директорът на университетската болница д-р Антон Петков отказа коментар.

1 Коментар
  1. Колев казва

    У на всички извършили престъпления не се наказват със съд, според мащабите на провинението ОСВОБОЖДАВАТ СЕ. Няма по- ефектна форма за поощряване на престъпленията, няма. Колко каналджии бяха хванати да пренасят емигранти, някой разбра ли как се наказава този тип престъпление. След всяко откриване на някакви престъпни действия Борисов веднага ги заменяше като бушон, а него ,най-големият престъпник го очакват хубави дни с една или повече платени красавици, за задоволяване на естествените му сексуални нужди, на него дядото, който се кръсти показно и дарява със стотинки скапания пенсионерски добитък. Изтребват ни досущ като козичките на баба Дора, а ние доказваме, че не заслужаваме нищо друго.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.