В 17 ч. става ясно кой е премиерът на Слави Трифонов, вижте какво каза Румен Радев

2 2 498

Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите, затова ще връча проучвателния мандат на парламентарната група на “Има такъв народ” днес в 17.00 часа.

Това обяви тази сутрин президентът Румен Радев пред журналисти в Плевен.

България е изправена пред предизвикателства, които изкискват час по-скоро да имаме редовно правителство, подчерта държавният глава.

“Дадох време на партиите, но виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация вместо диалог, вие чувате атаки към служебните министри, които съвсем доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет”, посочи той.

ИТН заплаши в четвъртък, 29 юли, с предсрочни избори и задълбочи разрива с “Демократична България” и “Изправи се БГ”. Партията на Слави Трифонов не желае да поема конкретни ангажименти за провеждане на реформаторски политики, нито смята да съгласува конкретни номинации за министри с партиите, от които търси подкрепа.

Реклама

“Не приемаме връчването на мандата за правителство днес от президента като притискане”, коментира Станислав Балабанов от ИТН. Държавният глава има право да прецени кога да връчи мандата, припомни той.

“Готови сме да вървим по Конституцията. Като ни се връчи мандатът, ще запознаем всички вас с министър-председателя, министрите и техните биографии. Парламентарните групи ще имат една седмица да се запознаят с имената, да коментират, а крайният резултат ще покажат бутоните”, допълни Балабанов.

“Разчитаме приятелският огън да спре и да работим”, каза депутатът по адрес на ДБ и “Изправи се БГ”.

Балабанов описа премиера като: “Добър професионалист, отговорен, морален и достоен човек, който да свърши работата и досега не е бил в политиката”.

В този профил чудесно се вписва масонът от Пловдив адв. Петър Илиев.

Narod.bg пръв разкри, че юристът е зависим от „свободните зидари“ около пловдивските ложи „Пълдин” и „Слънце”, които са в Обединената Велика ложа на България (ОВЛБ), където думата имат олигархът от БСП Георги Гергов, бившият главен прокурор Сотир Цацаров и настоящият обвинител №1 Иван Гешев.

2 Коментара
  1. многознайко казва

    ЯСНА Е РАБОТАТА-АКО ОСТАНЕ ТОЗИ ЗА ПРЕМИЕ-ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИМА.
    КАКВО ОФЧО ПЛЕМЕ СМЕ-НЕ Е ИСТИНА.ТО ЯСНО ДЕ-500 ГОДИНИ ОБСТВО ГО ДОКОЗВАТ.ГАНЬО Е СВИКНАЛ ДА ТЪРПИ-И ТАКА МУ ВЗИГАТ ТОКА,ГАЗТА И ПАРНОТО,ХЛЕБЕЦА И ПОЕЖБИНКАТА,А ТОЙ СИ ТРАЕ ЛИ ТРАЕ.АК БЕШЕ БУЛКА/НАРОДА/ДО СЕГА ДА СМЕ СТАНАЛИ 14 МИЛИОНА…ТОЛКОВА СМЕ ДАШНИ И ТЪРПЕЛИВИ.

  2. Балтията казва

    Aдвoкaтитe-масони мoгaт caмo дa зaбъркaт oщe пo-гoлямa кaшa! Зa дa cи дoкaрaт oщe дoпълнитeлни хoнoрaри зa рaзбърквaнe нa cъздaдeнaтa oт тях кaшa! Рaзбирa ce чрeз cъздaвaнe нa oщe пo-пo-гoлямa кaшa!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.