ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА! Бойко договорил с Доган бежанска вълна, за да мъсти на Румен Радев и служебния кабинет

0 5 058

Дали това не е държавна измяна?! Бойко Борисов договорил с президента на Турция Реджеп Ердоган да бъде насочен бежански поток към България.

Целта е да се компрометира служебното правителство, назначено от президента Румен Радев.

Борисов поискал тази „услуга“ като реванш за върнатите на Анкара турски граждани от правителството на Бойко Борисов преди време.

Бившият български премиер искал на всяка цена да злепостави Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, които предприеха ограничаване купуването на гласове за изборите на 11 юли.

Говори се, че Борисов е правил и други услуги на Ердоган, които са били в ущърб на българската държава и са уронвали името й по света. Затова Ердоган не могъл да му откаже на молбата, макар услугата да е в графа „мръсни поръчки“.

Не разполагаме с конкретни доказателства за договорките между Борисов и Ердоган по време на срещата им на 3 юли в Истанбул, но има косвени такива, пише Фрогнюз. Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов от известно време обикаля медиите с опорката, че има мигрантски натиск от Турция към България, който започнал около преди месец.

Досега нямало, но вече има. И Иванов натрапва версията, че това се случва, защото Бойко Рашков и президента Радев насочили всички усилия и служители на МВР към репресивни действия срещу ГЕРБ в навечерието на изборите и по този начин отслабнал контрола по границата и нелегалното проникване в България.

Реклама

Това предположение не се подкрепя от факти, освен от един – много групи от населението, които в минали избори гласуваха организирано за ГЕРБ след подходящо мотивиране, този път не отидоха до секциите. Това Борисов и ГЕРБ не могат да преглътнат. Сещате се…

По-правдоподобна обаче е версията за договорка на Борисов с Ердоган.

Първо: съвпада точно по време, както сам споменава депутатът Иванов.

Второ: Борисов непрекъснато се хвали колко голям приятел му е турският президент, с когото се разбирал много.

Трето, но не по значение: Всички глупости по темата с „мигрантския натиск“ и нападките срещу президента и вътрешния министър пасват идеално на Борисовата пропаганда, поведение и „ценности“.

Всъщност тезата за мигрантски натиск е чисто пропагандна. Потокът по принцип се засилва през летните месеци. Снимки на чужденци, каквито от ГЕРБ показват, могат да се направят по всяко време, навсякъде и не означават нищо. Освен това опоркажията Александър Иванов не дава нито едно смислено обяснение дали мрежите по границата, които струваха стотици милиони вършат работа и ако не, защо.

Дори пропагандата и нападките трябва да бъдат по-добре обмислени, за да звучат поне мъничко правдоподобно.

Въпросните измислици показват безсилие и обиждат публиката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.