Бойко Рашков в атака! Поиска Борислав Сарафов да разследва шефа си Иван Гешев (ДОКУМЕНТ)

1 3 024

МВР шефът Бойко Рашков не се спира! Вътрешният министър поиска днес от ръководителя на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който е и зам. главен прокурор, да започне разследване срещу началника си Иван Гешев, предаде репортер на Narod.bg.

Още пред парламента миналия петък Бойко Рашков заяви, че ще даде на един прокурор в България материалите срещу обвинител №1.

Оказва се, че „избраникът“ е Сарафов. Вътрешният министър отбелязва в документа: „Вие имате статут на прокурор /заместник на главния прокурор/ и на  разследващ орган – ръководител на НСлС [1]. Налице са фактически и правни предпоставки да вземете решение за образуване на досъдебно производство и започване на разследване.

Реклама

По такъв начин ще се отговори и на въпросите: недосегаем ли е главният прокурор у нас; действа ли реално принципът на равенство на гражданите, прогласен в чл.6, ал.1-2 КРБ и дали следствено – прокурорската практика е на нивото на решение № 11/23.07.2020г. по к.д. № 15/2019г. на Конституционния съд на РБ“. 

Сигналът до шефа на НСлС Борислав Сарафов е кратка версия на доклада, с който Бойко Рашков поиска чрез правосъдния министър Янаки Стоилов да се гласува оставката на Иван Гешев. Той почива на три основни стълба, касаещи пряко Гешев – налице са данни за престъпления, незачитане и нарушаване на презумпцията за невинност и уронване престижа на съдебната власт.  Както стана ясно миналата седмица кадровиците на Темида с мнозинство отхвърлиха възможността този  Доклад да бъде допуснат за разглеждане.

Така Рашков очерта основния кръг от хора в съдебната система, които не дават да падне и косъм от главата на Гешев. Ако приемем, че сигнализирането на Сарафов за Гешев е втори рунд – сега ще се разбере дали в същата тази система ще се намери смелчага, който да разследва Първия по данни за нарушения и престъпления.

1 Коментар
  1. майната казва

    Според ВСС главният прокурор е „ГРАЖДАНИН ИЗВЪН ВСЯКО ПОДОЗРЕНИЕ“ ??? Въпросът е колко души влизат в този „отбор“, от зависими хора? От кого зависят? От това, че са взимали доказателствен материал в КЕШ ? Въпросите се трупат, трупат, трупат….Господи, въздай им !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.