Narod.bg позна: Киро Гела и Сашо Сталийски под ударите на „Магнитски”, Бойко Борисов пропял за имунитет

3 59 577

Над 30 български бизнесмени, политици и магистрати са обект на продължаващото разследване по закона „Магнитски“, свързано с вече обявените санкции преди месец. Сред новите имена фигурират двама опасно близки до бившия премиер Бойко Борисов – Кирил Домусчиев и Александър Сталийски, за което Narod.bg пръв алармира.

Министерството на финансите на САЩ вече наложи санкции на трима българи и 64 компании. Мярката е насочена срещу Делян Пеевски, бизнесмена Васил Божков и Илко Желязков, зам.-шеф на Държавната агенция за технически операции (ДАТО), който подаде оставка.

Продължаващите действия са насочени към лица, които са имали или още имат бизнес отношения с Пеевски, Божков и Желязков. В последна фаза са разследванията за няколко човека от най-близкия кръг на Бойко Борисов, които в различни случаи упражнявали рекет и заплахи от негово име.

Реклама

Специализирани структури към Министерство на финансите на САЩ са засекли прехвърляния на големи суми в банки извън България от лица, близки на Пеевски и Борисов, сред които Кирил Домусчиев – Киро Гела и „котарака” Сашо Сталийски.

Очаква се в скоро време да бъде обявено продължение на списъка на санкционирани лица по закона „Магнитски“. Това ще стане съгласно Указ 13-818, който допълва и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят.

Санкциите се налагат от Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите.

Според същите източници бившият премиер Бойко Борисов е пропял и предоставил на САЩ компрометираща информация за известни бизнесмени и магистрати, за да си гарантира „имунитет“ срещу включването му в списъка.

3 Коментара
  1. Затвор за тиквата казва

    Простака, тиква, диктатор и шизофреник си е мутра по рождение и с мутрински манталитет. За да се спаси ще тропа, но се знае мафията как постъпва с доносниците.

  2. […] Narod.bg позна: Киро Гела и Сашо Сталийски под ударите на „… […]

  3. майната казва

    Абе хора, Бойко пропял срещу имунитет? По рано на гепеното му викаха „нови“ доказателства? Сега му викат пеене, срещу имунитет.Милиардите са си милиарди! Тези държави си имат служби и те знаят и си траят, докато не се размирише.Тогава сядат и слушат пеене.Е, пеенето ще бъде досадно, като на Славиту. Обаче на излизане от залата един ще си тръгне с палто друг с две, а може и повече?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.