Narod.bg пита: Взе ли Мая Манолова 1 милион лева от Иван Пилето? (СТРАННО – пълна тишина около олигарха на Бойко)

0 4 048

Сигнал до Narod.bg разкри криминален нюанс, убягнал от новинарския поток – че Мая Манолова е взела 1 милион лева от олигарха на Бойко Иван Ангелов – Пилето, за да спре да шуми около „Градус” и връзките на фирмата с бившите управляващи.

Твърдението за транша на торбата с пари е на източник от средите на „партиите на протеста“.

Въпросът дали Мая Манолова е гушнала 1 000 000 лв. остава открит, но е факт, че след шумните разкрития в краткия 45-и парламент от Комисията по ревизията, инициирана от самата Мая Манолова, темата за Иван Пилето и неговите обвързаности с бившия премиер Бойко Борисов странно вече не е на дневен ред в „Изправи се! Мутри Вън!”

За капак партията дори изхвърли „мутрите” от името си вече се казва „Изправи се, БГ! Ние идваме!”…

Именно покрай дискусиите в парламента лъснаха отвратителните зависимости между Пилето и Баце, Прокуратурата дори призова на разпит собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов след разпит на едрия земеделец Светослав Илчовски.

Реклама

Двамата бяха изслушани пред Комисията по ревизията на управлението през последните 10 години, а по сигналите, подадени в нея, държавното обвинение започна поредица от проверки.

Пред депутатите Илчовски се оплака, че е бил изнудван от предишното управление, нарече Ангелов „ковчежника“ на ГЕРБ и го обвини, че го принуждавал да участва в схема за „кухи обороти“ на „Градус“.

След тричасовия си разпит в прокуратурата, от който излезе доста афектиран, зърнопроизводителят обясни, че разказал всичко това на разследващите, включително и как – чрез т. нар. „кухи обороти“, фирмата на Ангелов е вдигнала цените на акциите си на фондовата борса.

След това дяловете били закупени от пенсионни фондове, а впоследствие стойността им паднала.

По-късно адвокатът на Иван Ангелов обаче обяви, че Комисията за финансов надзор е направила проверка на тези твърдения и не е открила нарушения при предварително предлагане на акциите на „Градус“.

Скандалът обаче вече отсъства от темите на Мая Манолова, което е интересно допълнение към твърдението за дадени 1 млн. от Пилето на лидера на „Изправи се, БГ! Ние Идваме!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.