Разследване на Narod.bg: Миро Мършата продава шефски постове в правителството на Слави – директор в МЗХ, БАБХ или ДФЗ струва 130 000 лева

1 5 423

Пореден сигнал до Narod.bg за новото задкулисие, наложено от поредния „спасител” на България Слави Трифонов. Избраният от ИТН за земеделски министър Пламен Абровски и неговият братовчед, злополучният Мирослав Найденов – Миро Мършата, вече търгуват с постове в Министерство на земеделието, разкри ексклузивно източник на Narod.bg в контакти в партия „Има такъв народ”.

Абровски и Мършата са били част от интериора на най-тузарските ловджийски спявки на гербопитеци и депесари, на които е присъствал и личният горски на Бойко Борисов – Пейо Върбанов, агент Гора от ДС, вече покойник.

Точно на тези ловни излети, според собствените им думи, е взето решението да се закачат и превземат партията на Слави Трифонов отвътре. Самият Мирослав Найденов се хвали там, че държи депутатите в 3 области – Видин, Враца и Монтана, и че е пратил хората от земеделската си схема в три партии – освен Абровски и Цветанка Войнова в ИТН, в Републиканци за България да се изявява заместничката му Светлана Боянова и също Цветан Димитров и, разбира се, в ГЕРБ Янко Иванов, Любомир Кулински и компания, и Явор Гечев от алтернативното БСП – вече инсталиран в МЗХ. Идеята е който от тях да се докопа до пост, трябва да издърпа останалите по схемата.

А схемата е повече от елементарна – Абровски става министър, Цветанка Войнова – шеф на БАБХ, Явор Гечев поема Напоителни системи, Светлана Боянова и Христо Бозуков стават зам.-министри и т.н.

Цялата схема на Найденов с над 50 имена вътре може бъде публикувана допълнително, но отсега се продават постовете под тя х- може да се купи място до директор на дирекция в МЗХ, БАБХ или ДФЗ, като в момента твърдят, че правят голямо намаление – за цитираните места директорският пост се предлага „само” срещу 130 000 лв., които ще бъдат „избити” от далия подкупа само за броени седмици.

В тези „мъжки ловни разговори” има и доста пикантни подробности – например как Георги Георгиев, координатор ИТН от Враца и дясна ръка на Найденов от Съюза за стопанска инициатива, трябва да укрепи влиянието на Мършата във Враца – като вкара клин и всее раздор, а нарочената за тяхна жертва е музикантът Георги Милчев – Годжи, за когото те смятат, че се явява пречка за това партията там да стане клонинг на покойната партия на Мършата „Баста”.

Но цялата „експертна кариера“ на новия кандидат за министър Плавен Абровски се крепи на един хвърчащ лист хартия, наречен „автобиография”.

Реклама

Според юристи и HR специалисти Абровски брутално лъже, че притежава 17 години юридически стаж. Позициите, които е заемал навсякъде в държавната администрация и извън нея, в никакъв случай не се категоризират като такива, които да носят юридически стаж по длъжностна характеристика . Също така лъже, че притежава 3 години стаж като адвокат. Това няма как да е вярно поради факта, че е записан ноември 2020 в Благоевградската адвокатска колегия.

Т.е, преди няма и 8 месеца, камо ли три години, а след това веднага започва кампания за кандидат за депутат от ИТН. Всичко по неговата биография е фалшиво или изфабрикувано до последния детайл.

Разбира се, всичко това е отдавна известно на Тошко Йорданов, Слави и компания в ИТН, защото вече са го подложили на разпит, полиграф имат си и протокол с отговорите за това, но Narod.bg ще огласи резултатите и лъжите след крайния избор на правителството, за да стане ясна пълната несъстоятелност на кандидата им.

Кадровиците на Слави Трифонов сега се опитват да  пробутат Абровски като ново лице, ама ние, земеделците, не ядем доматите с колците! Да, за някой като Тошко астронавта, който е паднал от Марс на главата си, Пламен Абровски може и да е ново, но той си е чиста проба гербаджия с уклон към ДПС от втория ешелон, който до момента мишкувал за братовчед си Мършата и изведнъж го изстрелват с шут в орбитата за министър.

Излиза, че Слави предлагат за министър на едно от най-ресурсните ведомства фалшив експерт, който няма никакъв управленски опит, още по-малко мозъчен капацитет.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ за задкулисните схеми на Миро Мършата в партията на Слави

1 Коментар
  1. […] Разследване на Narod.bg: Миро Мършата продава шефски посто… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.