Бракониерският лов, при който сгащиха бившия шеф на ДАНС, бил капан за Баце

1 28 575

Сигнал до служебният МВР шеф Бойко Рашков, подаден преди повече от месец от скандалния земеделски бос Светослав Илчовски, че Бойко Борисов и приближени до него ловци отстрелват незаконно глигани край Симитли, стои в основата на шумния арест на доскорошния председател на ДАНС Димитър Георгиев, дочу Narod.bg.

Във вторник късно вечерта бившият шеф на Агенцията по национална сигурност бе задържан при полицейска акция в дивечовъден участък над симитлийското село Полена и обвинен в бракониерски нощен лов и отстрел на диви глигани, съобщи „Уикенд”.

Заедно с Димитър Георгиев са арестувани още трима души, сред които и президентът на футболния клуб „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков, известен с прякора си Бейката – една от многото „касички” на Баце.

Отборът му нашумя с това, че в него като футболист-аматьор дълго време се подвизаваше доскорошният премиер Бойко Борисов. Преди няколко месеца Бейката закри мъжкия отбор на „Бистрищките тигри“ и обяви, че повече няма да дава пари за професионален футбол, а само за детско-юношески школи.

Арестуван за бракониерство заедно с екс началника на ДАНС и с футболния бос Ташков е и действащ служител от Агенцията по национална сигурност.

Според официалната информация, разпространена от министерството на Бойко Рашков, групата бракониери е била задържана в 3 ч. след полунощ, след като директорът на Югозападното държавно предприятие Дамен Дамянов е алармирал полицията за незаконен нощен лов в района на Държавно горско стопанство – Симили.

Последвала незабавна полицейска акция, при която ченгетата заловили заподозрените бракониепи. В двата джипа ченгетата са открили 4 карабини и ловна пушка, голямо количество патрони -116 на брой и труп на отстреляна наскоро дива свиня.

„С два мощни джипа, с ловно оръжие и с убито диво прасе в една от колите, са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство. Младият служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов от спортния клуб „Бистришки тигри“. Играят мач, те спортуват заедно…“, обяви Бойко Рашков пред смаяните журналисти минути преди да влезе в Народното събрание за клетвата на депутатите от 46-ия парламент.

Реклама

Според сигурен източник на „Уикенд“ от високите върхове на МВР, акцията на полицията срещу доскорошният шеф на ДАНС Димитър Георгиев е била дълго чакана и подготвяна.

„Бойко Рашков работи по тази полицейска сглобка от поне месец. Всичко идва от донос на земевладелеца Светослав Илчовски. Той е информирал писмено, макар и по неофициален път, Рашков, че премиерът Бойко Борисов често ловува в компанията на президента на „Бистришките тигри“ Сергей Ташков и с високопоставени служители от ДАНС и прокуратурата.

Според твърденията на Илчовски, групата ловци доскоро се събирала за отстрел на дивеч в ловното стопанство във Витошко-Студена, стопанисвано от собственика на „Градус“ Иван Ангелов. След скандалните обвинения на Илчовски, че Иван Ангелов притиска земеделци от името на Борисов обаче, той престанал да ходи на лов там, а се преместил в района на Симитли“, разказва източникът на „Уикенд”.

Обсебен от идеята, че може да арестува и самия Бойко Борисов за бракониерски лов, служебният вътрешен министър Бойко Рашков лично поставил деликатната задача за бъдеща полицейска операция на назначеният от него за директор на Областната дирекция на МВР-Благоевград Георги Кандев. Той трябвало да сформира екип от доверени полицаи, които да са готови да задържат даже и Борисов, ако се появи с пушка в гората.

В публикацията обаче се твърди, че Бойко Борисов от няколко години не ходел на лов, посещавал ловни хижи за за тежки трапези.

Рашков обаче явно е искал да вярва, че и Бойко бракониерства в района на Симитли, а вода в мелницата на въображението му налял и подписан в средата на месец юни договор между фирмата „Бесер 1970“ и горското стопанство в Симитли за организиране на ловен туризъм. Собственик на фирмата е президентът на „Бистришките тигри“ Сергей Ташков – Бейката, който е запален ловец.

„Едва когато ченгетата са били уведомени, че с Бейката на лов е дошъл и доскорошният шеф на ДАНС Димитър Георгиев, екипът от полицаи е бил изпратен да арестува ловната дружинка“, категоричен е източникът на „Уикенд”.

Засега не е известно със сигурност кой от ловджиите е застрелял откритото в багажника на един от джиповете диво прасе.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.