Бойко се самоубива! ГЕРБ издига компрометирания Балтов за президент

4 5 002

Бойко Борисов очевидно смята да се самоубие политически, след като обмисля да издигне за президент отстраненият за безброй далавери като директор на „Пирогов” проф. Асен Балтов, разкри Narod.bg.

Решението е било взето лично от Бойко Борисов, но е срещнало подкрепата и на други ключови фигури от доскоро управляващата партия, пише „Уикенд”.

Идеята да се издигне кандидатурата на Балтов изникнала преди седмица, след като изритания от „Пирогов” реститут влезе в остър сблъсък със служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Реклама

След като лекари излязоха на протест в негова защита, а доктори от цялата страна декларираха подкрепата си и изказаха възмущението си от Кацаров, от ГЕРБ решили да поканят професора за техен кандидат за изборите за държавен глава, които ще са в периода 27 октомври – 27 ноември.

Не е известно дали проф. Балтов е приел поканата, но според запознати е много възможно да се съгласи. Принципната му позиция била, че не иска да се занимава с политика, но след като бе отстранен от поста си именно по политически причини, е възможно да приеме, обясняват запознати.

В сряда вечерта лекаря влезе по спешност в до скоро управляваната от него „Пирогов”, след като направи тежка хипертонична криза. Според източник на „Уикенд”, заради силен стрес покрай обвиненията, че е източвал болницата, Балтов дни наред вдигал много високо кръвно.

В сряда вечерта обаче ситуацията излязла от контрол, като кръвното му стигнало опасните за живота граници от 210 на 140. Наложило се спешна хоспитализация. Екстремно високите стойности били свалени, а хипертоничната криза – овладяна, въпреки че все още съществувал риск от сърдечен или мозъчен инцидент. Проф. Балтов бе настанен в интензивното отделение на „Пирогов”, но няма опасност за живота му. 

4 Коментара
 1. Наблюдателен казва

  Ех… тъкмо се зарадвах на заглавието и мислех да изиграя танца на радостта, пък то било само политическо самоубийство. Но да, и политическото самоубийство това е радостна новина.

 2. !!! казва

  Че то, който и да предложи за президент, все ще е политическо самоубийство. От средите на герберастите няма никой годен за президент. Всъщност, всичките са некадърни за каквото и да било.

 3. !!! казва

  Че то, когото и да предложи за президент, все ще е политическо самоубийство. От средите на герберастите няма никой годен за президент. Всъщност, всичките са толкова некадърни, че не са годни за нищо.

 4. Диана казва

  Не вдигайте камък срещу един почтен и достоен български лекар!ГРЕХОА Е,ЗАМЪЛЧЕТЕ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.