Проф. Коста Костов закопа Асен Балтов: Жажда за власт, обществени поръчки и возене в джипката, аз се обграждам с умни хора

3 5 478

Един от най-добрите лекари на България – проф. Коста Костов, закопа малкото останало от изритания от „Пирогов” Асен Балтов с точното и ясно определение за фигуранта на хунтата – човек, жаден за власт, обществени поръчки и возене в джипката на Баце, установи със задоволство репортер на Narod.bg.

„Направих намек към Бойко Борисов да ни срещне с Националния оперативен щаб, защото членовете се настроиха дефанзивно. Оттеглих Експертния съвет, за да се избегна конфронтация с НОЩ”. Това заяви топ пулмологът проф. Коста Костов, председател на Експертния съвет, който беше направен в началото на пандемията към НОЩ.

„Разбрах, че по-нататък ние ще се превърнем в патерица на НОЩ, което беше немислимо за мен и моите колеги. (…) Не искам да си губя времето да мисля за Мутафчийски. Аз се обграждам с умни, академично мислещи хора, за съжаление той не е от тях“, допълни пулмологъту предаде „Евроком”.

Реклама

„Виждате, че три други болници имат 100 пъти по-малко души, отколкото има „Пирогов” по тази пътека чернодробна недостатъчност с пост ковид. Ще ви разкажа за моя опит. През мен са минали не по-малко от 500 пациенти с пост ковид. Нито един от тях не съм хоспитализира с тази пътека. Чернодробните нарушения след ковид са изключително редки“, подчерта той.

Според него е нелогично да има 600 души по тази клинична пътека.

„Протестите рискуват да сложат петно на болницата“, категоричен е проф. Костов и добави, че някои хора живеят със слогъна, че докато са живи, няма да умрат.

„Това, че няма да си началник, не означава, че няма да работиш професията си. Това жажда за власт, за разпределяне на функции, обществени поръчки и возене в джип (визира проф. Балтов – бел.ред.).

3 Коментара
  1. НИКОЛЕТА Д-Р ЛОЗАНОФФ, акад. проф. приват-доцент д-р, зам.пом. ректор казва

    а бе Костофф, ти си такъв позьор, толкова си влюбен в себе си, толкова те гонят маниите за величие, а в действителност си толкова ограничен, – че си се превърнал в едно противно селяндурче, което се мисли за Наполеон. зЕми си посвири на акордьона, та да се успокоишъ бе Костовъ.

  2. Николай казва

    Този Костов кой пък го провъзгласи за ТОП ЛЕКАР? Нещо съвсем се обърка този народ, благодарение на объркааните журналисти и политици. За да си купиш титла доцент днес в България вземат 50 000 лева, а за професор- 100 000 лева или влияние! Аман от измислени професори и телевизионно провъзгласени доктори-звезди. Истинските лекари си работим с пациентите и нямаме врееме да обикаляме студията и да се правим на мъдри и велики, като Костов, пофесора по хирургия Ангелов, който не е оперирал сам един апендицит през живота си и подобни.

  3. !!! казва

    Благодаря за горните коментари! И аз мисля, че герберастите издигнаха родната медицина на невиждани висоти!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.