МАРШ НА СЪД! Кметът-гербопитек Георги Лапчев залива Царево с бетон с фалшиви документи, пълни с пачки „чекмеджето“

4 3 426

Кметът на ГЕРБ в Царево Георги Лапчев продължава да залива южното Черноморие с бетон, разкри Narod.bg.

Общината, ръководена от гербопитека, проявява все по-големи апетити към застрояване, което неминуемо е свързано с отчетени „бонуси” за чекмеджето на кмета по примера на своя лидер Бойко Борисов, коментира наш източник от Царево. Последният проект за Общ устройствен план предвиждаше урбанизация в парк „Странджа“. Той се базира на неверни данни.

Площта на съществуващите плажове на хартия беше завишен с 50% с чиста документална измама, за да бъде обосновано бъдещо курортно застрояване.

На 13 юли общинският съвет, по предложение на гготовия за съда Георги Лапчев, взе решение, което представлява опит за бламиране на Министерство на околната среда и водите, след като то предложи разширяване на зоната от европейската мрежа „Натура 2000“ в „Галата“, плаж Шкорпиловци и „Ропотамо“. В „Ропотамо“ попадат и земите при спорния от години плаж „Корал“.

Съветът взе решение за несъгласуване и неприемане на нови защитени зони на територията на община Царево до приемане на Общ устройствен план на общината и План за управление на Природен парк „Странджа“.

Реклама

Общината няма съгласувателни правомощия, които биха ѝ позволили да спре обявяването на зоните за защитена територия, но това действие говори красноречиво за намеренията ѝ, пише и „Дойче веле”.

Скелетът на крокодила

В самото Царево стърчат бетонните скелети на цял изоставен курортен град „Коста дел кроко“, който илюстрира бъдещето на голяма част от хотелските комплекси по Черноморието. Строителството на „Коста дел кроко“ („Брега на крокодилите“) започна през 2007 г. Там трябваше да има 5-звезден хотел, жилищен комплекс от 53 сгради с 927 апартамента, 30 фамилни къщи във водата и пристан за яхти, три частни плажа, болница, банка, лятно кино и амфитеатър, казино, 13 плувни басейна, 3 тенис корта, подземни гаражи.

Призрачният Коста дел Кроко от години загрозява гледката от Попския плаж в Царево.

Две години по-късно строителството бе спряно след като руските инвеститори Андрей Панпурин и Константин Циганов бяха изгонени от страната със заповеди на ДАНС.

Причината е секретна, но ДАНС има такива правомощия, в случай на заплаха за националната безопасност или обществения ред. Циганов е сочен за лидер на мафиотския клан Уралмаш и бе издирван от Русия и Интерпол.

Ако този хищнически подход не спре, цялото Черноморие може да се покрие със „скелети на бетонни крокодили“. Няма как плажовете да пораснат толкова, че да поемат всички туристи, които могат да се настанят във вече построените, недостроени и планирани хотели.

4 Коментара
  1. Кака Милка казва

    Говориме си, всеки ден по 20 разкрития за кражби на стотици милиони. И с това завършват крамолите. След три дена всико е отдавна забравено и се вадят нови скандали на масата. Но реално Нищо не се прави в законоприлагателна насока! Само се бляботи и дудне.
    Не думи, а дела (наказателни дела ) чакаме и искаме да видим ! Бай Ставри се нанада да види нов съкилийник!
    Медиите си джавкат и полайват плахо, а кервана с легиона от мега крадци си върви и им дреме на фесовете!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.