След 4 години далавери: Асен Балтов притеснен, вдигна кръвно 220 на 100, върна се в „Пирогов” като пациент

1 5 458

След четири години далавери разкритията за милиони злоупотреби разбиха съня на Асен Балтов и го вкараха в спешното на… „Пирогов”, който опоска с далаверите си.

Професорът все още е в интензивното отделение на Клиниката по кардиология с хипертонична криза.

Бившият директор на „Пирогов“, поел поста през февруари 2017 г., беше приет с кръвно налягане 220 на 100 без да се влияе от медикаменти.

До печалния край се стигна, след като миналата седмица от Здравното министерство го освободиха от поста директор на болницата. Причината – проверка на НЗОК, която потвърди серия публикации на Narod.bg за нарушения за над 1 млн. лева.

Реклама

От министерството посочиха, че над 400 „фиктивни“ пациенти са се лекували в болницата със сгрешени диагнози. По-късно здравният министър д-р Стойчо Кацаров заяви, че той също е един от тях.

Медиците от „Пирогов“ излязоха на протест няколко поредни сутрини срещу неверните твърдения и в подкрепа на отстранения директор на болницата – проф. Асен Балтов.

Докладът от одита обаче не е засегнал друга важна тема – доставките на храна, покрай която е предаден подкуп от 300 000 лева, за да тъпчат пациентите с буламачи, които не ставата и за прасетата, припомни информатор на Narod.bg от самия „Пирогов”.

Отделно трябва да се проверят и обществените поръчки за доставка на материали и оборудване за спешния институт, където ще одиторите ще разкрият страховити измами като перде за 200 лева, осчетоводено за 2000 и умивалник на 14 хиляди лева!

1 Коментар
  1. Борисов Б казва

    А заплата по 100 бона пфициално като вземаше, не се потеше?
    Бил приличал на Брат Пит според него самия.
    Изсипана торба с картофи

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.