Най-новата калинка на ГЕРБ: Асен Балтов властвал в „Пирогов” с фалшива диплома?

4 11 789

Уволненият заради колосални далавери шеф на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е управлявал болницата цели две години без диплома по здравен мениджмънт, която се изисква за високия пост, дочу Narod.bg.

Разкритието направи от Балтов най-новата калинка на ГЕРБ, промушена през задния вход по върховете на държавата, предаде Lupa.bg. Сайтът дори разполага с дубликат на тапията на пишман професора.

Топ реститутът Балтов стана директор на най-големия спешен институт в страната в началото на 2017 г., а дипломата, с която е назначен, е издадена две лета по-късно – през 2019 г.

Интересен факт е, че едва през март 2021 г. той я е „входирал“ в здравното ведомство. Това поражда обосновани притеснения, че медикът, яхал джипката заедно с Баце да наглежда магистралите, е управлявал болницата или без диплома, или пък с фалшива такива.

Според източници от Центъра по обществено здраве проф. Балтов изобщо няма необходимата квалификация, за да управлява иначе елитния спешен институт. А за да има такава, трябва да има курс от 200 часа по здравен мениджмънт.

Реклама

Шефът на спешния институт бе отстранен от поста си миналата седмица след проверка на Здравната каса, която установи няколко протокола за неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лв.

„Отстраниха ме заради сценарий, който тръгна още с встъпването на поста на новия министър на здравеопазването. Той назначи проверка в болницата, като обясни, че липсват около 1,5 млн. лв. Ние всеки месец подаваме документи със своите разходи. Няма източени средства от Здравната каса“, каза Балтов.

Притеснен от разкритията, обаче, хитрецът побърза да вдигне кръвно 220 и се върна в „Пирогов” вече като болник в Спешното.

Препатили пациенти сега му желаят същата храна, каквато те са консумирали по време на престоя си – посиняло пилешко и мухлясало сирене, която е само една от далаверите на професора през четирите години врастване.

4 Коментара
 1. Симеон казва

  При Баце нЕма лабово ..Ако ще и да имаше Диплома колкото Портала
  Батето бе „КАДРОВИКА“ за къде се сетиш!!!
  Затова сме на това дередже!

 2. майната казва

  ГЕРБ си има слоган – „ЧРЕЗ ПРОСТОТИЯ КЪМ ПРОГРЕС“ докато има балъци, това ще е !

 3. Бай Ландо казва

  Тия айдуци всичките неуки и с фалшиши дипломи!

 4. Д. Соколова казва

  Болницата има прекрасни специалисти! Жалко, че директорът не е читав! Жалко, че свестните лекари, /наистина са такива/ не са реагирали /или са били смазани по някакъв начин/. Директорът да си носи последствията, но питам се, какво наложи оставката на брилянтен медик като проф. Габровски. Болница „Пирогов“ е институция, не заслужава да бъде управлявана от търгаши или политически подлизурковци, а само на отдадени медици. Всички разчитаме на тях.
  Да бъдат благословени и да им вярваме!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.