Хунтата в МВнР крие, че нещото Стъки има служебен паспорт (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

0 5 258

Кадрите на хунтата в Министерството на външните работи, верни на Баце, крият дали нещото, наречено Стъки, което се изживява като българския Сергей Навални с нелепите си атаки срещу президента Румен Радев, разполага със специален служебен паспорт, видя Narod.bg.

Запитване по Закона за достъп до обществена информация до МВнР за информация дали Станислав Недков има служебен паспорт беше отклонено с мотива, че за да се разкрие това трябва да се иска разрешение от самия Недков. Но на същото запитване от пресцентъра на МВнР потвърдиха информацията, изнесена от bird.bg.

„Посоченото от Вас лице разполага с валиден служебен паспорт, издаден от МВнР през ноември 2018 г. по негово искане като председател на Българската федерация по ММА на основание чл.5, ал.1, т.12 от Наредбата за условия и реда за издаване на дипломатически и служебни паспорти от МВнР.” – гласи отговорът от пресцентъра.

Реклама

От него става ясно и основанието за служебния паспорт. Стъки представлявал „Българска федерация по ММА“, която е лицензирана спортна федерация, вписана в Регистъра на лицензираните спортни федерации и спортни клубове на Министерството на младежта и спорта.

„На същия гражданин са издавани и два предишни служебни паспорти, които са с изтекла валидност и на това основание са унищожени.” – казват още от МВнР.

Обяснението, че същата информация не се дава по ЗДОИ очевидно се крие в политическите пристрастия на служители във Външно, които охраняват тайните свързани с предишното управление на ГЕРБ. Случаят е показателен за трудния преход към новата власт, която е саботирана от средното управленско ниво в повечето ведомства.

Може би от значение е и фактът, че адвокат на ММА федерацията е адв. Шекерлетов. Неговата съпруга Елена Шекерлетова е посланик в Германия. Валери Шекерлетов е бил съдружник с небезизвестната Гинка Върбакова, която се опита да купи ЧЕЗ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.